Fernando Machado och Diane Rodriguez är Sydamerikas första HBTQ-par som väntar barn.
Fernando Machado och Diane Rodriguez är Sydamerikas första HBTQ-par som väntar barn.

Diane Rodriguez och Fernando Machados graviditet är historisk. När barnet fötts blir de troligen Ecuador och Sydamerikas första transföräldrar.

Diane Rodriguez och Fernando Machado blev ett par för två år sedan. Diane Rodriguez är en framstående HBTQ-aktivist och hon skapade rubriker när hon 2013 kandiderade till kongressen i hennes hemland Venezuela som den första transpersonen någonsin, skriver Daily Mail. 

► LÄS MER: Tanssexuella Nelly får äntligen spela fotboll i tjejlaget 

Diane Rodriguez föddes med manligt könsorgan och lever som kvinna. Pojkvännen Fernando Machado föddes med kvinnligt könsorgan i Venezuela och lever som man. Ingen av dem har genomgått en könskorrigering. När Diane Rodriguez kom ut för sin familj försköt de henne och hon tvingades leva på gatan. Familjen till Fernando Machado stöttar dock honom fullt ut. 

Paret träffades först via sociala medier 2013 och bor nu tillsammans i Ecuador. 

► LÄS MER: Nu vill Obama förbjuda terapi som ska "omvända" transsexuella 

Nyheten om att de väntar barn och är i fjärde månaden avslöjade de själva i oktober. Nyheten har sedan fått stor uppmärksamhet i Sydamerika och de har prytt tidningsomslag med rubriken: ”Min pojkvän är gravid”. 

– Det här har varit en önskan hos oss båda, det finns inga lagliga eller biologiska hinder, så vi beslöt oss för att göra det, säger Diane Rodrigues till mexikanska medier enligt Daily Mail.

► LÄS MER:  Här är Bruce Jenners debut som kvinna 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om HBTQ