MÅLMEDVETEN. Hans Särkijärvi blir en besviken man om inte Djurgården tar sig till slutspel kommande säsong.
– Vi har som målsättning att komma topp-6 och jag skulle bli mycket besviken om vi inte klarar av det, säger Djurgårdstränaren.
Förra säsongen var den första på över tio år som Djurgården missade slutspelet. Tränaren Hans Särkijärvi var då ny på tränarposten för A-laget och fick leda ett ”budget-lag”, då ekonomin inte tillät några större förstärkningar. Inte minst var backsidan mycket ihålig.
– Det stämmer att vi har bättre backbesättning i år men vi har också fyra centrar som alla håller mycket hög klass och som kommer att göra oss bättre, säger Särkijärvi till Metro.

MYCKET OGJORT
Hans Särkijärvi känner att han har mycket ogjort och i stället för att köpa in tunga nyförvärv, väljer han att vurma för juniorspelarna.
– Javisst är det så. Jag har ju följt 88-kullen sedan de kom upp som juniorer och jag ser fram emot att utveckla dem till färdiga ishockeyspelare och se dem växa ut från killar till män. Det känns som om folk börjar snacka hockey i Stockholm igen, säger Särkijärvi.
En av de unga spelare som Särkijärvi har knutit till sig inför säsongen är Dragan Umicevic från Södertälje.
– Jag hade honom i en säsong när jag var i Södertälje och det var en spelare jag gillade då. Jag tror det går jättebra för honom. Jag var lite bekymrad över hur målmedveten han var. Nu är jag i stället mer bekymrad över att han kanske är lite för målmedveten, säger Särkijärvi och ler.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset