Ett sätt att göra ditt jobb roligare är ta initiativ till ett internprojekt.

Ett sätt att göra ditt jobb roligare är ta initiativ till ett internprojekt. Ta hand om idéerna du har burit på länge. Patrik Bergman tog ett initiativ som ledde till nya karriärvägar.

Kanske har du en längtan efter att utvecklas i ditt jobb – och upptäcka något nytt?

I så fall kan ett internprojekt vara nyckeln. 

Ett projekt som inte finns i dag, men som du tar initiativ till, och som både du själv och företaget har glädje av.

Patrik Bergman jobbade på marknadsavdelningen på företaget Axis, ett internationellt företag med 650 anställda i Lund som utvecklar och marknadsför bevakningskameror. 

Han tog ett initiativ som skulle leda till nya karriärvägar.

– Bara i fjol nyanställdes 200 personer globalt, så jag tyckte att en webbaserad introduktion av företaget behövdes utöver de redan befintliga fysiska träffarna.

Han fick gehör för idén – och ledningen lät honom leda projektet. 

Patrik fick tid att ägna sig åt projektet. Han jobbade nära HR-avdelningen och gjorde bland annat videointervjuer med både ledning och medarbetare runt om i företaget som fick svara på frågorna: ”Hur uttrycks Axis kultur i ditt jobb?” och ”Om du hade ett tips till en nyanställd, vad skulle det vara?”

– Jag rekryterades till en avdelning i företaget som heter E-business. Det var inte alls mina tankar, men när jag pratade med så många under projektet föddes nya idéer. Nu är jag den globala redaktören för vårt intranät.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset