Kattbilderna på Pinterst kan vara roligare än jobbet.
Kattbilderna på Pinterst kan vara roligare än jobbet.

Det är kanske ingen raketforskning. Men en ny amerikansk studie visar att smarta telefoner, med direktkontakt till familj, vänner och spel, är distraherande under arbetsdagen.

Mer än hälften uppger att deras smartphones distraherar dem på jobbet. Det visar en amerikanskt studie som genomförts med över 5000 anställda och rekryterare som deltog i den amerikanska undersökningen som företaget CareerBuilder ligger bakom, skriver CBS News. 

LÄS MER: Johan Norberg: Tv-apparater och smartphones har inte alls gjort att vi sover mindre 

8 av 10 i undersökningen uppger att de har en smartphone, och 82 procent av dessa uppger att de har sin telefon inom räckhåll under hela dagen.

– Samtidigt som vi måste vara uppkopplade för att kunna jobba, är vi också bara ett klick i från lockande distraktioner från privatlivet som sociala medier och andra appar, säger Rosemary Hefner, HR-chef vid CareerBuilder i ett pressmeddelande. 

Men vad är det då som distraherar? 

I över hälften av fallen är det personliga meddelanden, väder, nyheter och spel. 

Utmaningarna för koncentrationen har alltid funnits, men i smartphones tidevarv är det lättare än någonsin att vara ineffektiv på arbetet. Vilket kan leda till att arbetsledare får sätta tydliga ramar för vad som arbetet kräver och vilken arbetsmoral som behövs för att genomföra det. 

– Ha en öppen dialog med de anställda kring tekniska distraktioner. Uppmärksamma dem och diskutera de utmaningar och lösningar som finns för att hålla produktiviteten uppe, säger Rosemary Haefner. 

LÄS MER: Trevliga personer mår sämst i ett öppet kontorslandskap 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Jobb