Det är dags för legendarerna att lämna plats åt de yngre spelarna, skriver Linda "Ding1" Herman. Foto: 3. Jennika Ojala/Dreamhack/Metro.
Det är dags för legendarerna att lämna plats åt de yngre spelarna, skriver Linda "Ding1" Herman. Foto: 3. Jennika Ojala/Dreamhack/Metro.

Jag tror det händer något när man börjar närma sig 30, när man varit med sen spelet i princip släpptes och jag tror det blir en alldeles för stor kontrast till de unga talangerna som bara spelat några år, som hittar på nya saker, som vill släppa lös och gå loss online, skriver Linda "Ding1" Herman.

Detta är en kolumn. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Det är nästintill kaos i Sverige. Ja, alltså inte bara på grund av den nästan outhärdliga hettan, men även i den svenska CS:GO-scenen. Vi är inte där vi en gång var och det svider i många av landets hjärtan. Den stora frågan som antagligen gror i mångas huvuden är varför.

Det känns som att unga atleter i alla dess former har mer driv, hunger och passion om man jämför med de som varit med i gamet under en längre tid. Årets upplaga av fotbolls-VM var ett exempel där de yngre spelarna kändes mer dominanta och energifulla. Är det så i esporten också? Nu kan man visserligen inte jämföra en stillasittande aktivitet mot att springa en mil och anstränga sig på en fotbollsplan, men jag tror det ligger något i det ändå.

En av våra största exporter i CS:GO-väg, Ninjas in Pyjamas är starten till min nyfunna teori; att det är dags för legendarerna att lämna plats åt de yngre spelarna.

LÄS MER: Ding1: Därför kommer jag aldrig sluta åka på Dreamhack

I en intervju med HLTV säger 22-åriga William “draken” Sundin att han känner att det är en bättre anda som ung spelare i hans nya lag, konkurrenterna fnatic. “De är också unga, vi skämtar runt, det är en härlig stämning”, berättar han.

I takt med att vi åldras, blir vi också mognare, mer konsekvenstänkande och allt mer konservativa, och jag tror att det är något som syns på de äldre spelarna också vilket i sin tur kan påverka resultaten. Man tar spelandet FÖR seriöst, man tar beslut som leder till taktiker man redan nött ut och man är helt enkelt för allvarlig.

Jag tror det händer något när man börjar närma sig 30, när man varit med sen spelet i princip släpptes och jag tror det blir en alldeles för stor kontrast till de unga talangerna som bara spelat några år, som hittar på nya saker, som vill släppa lös och gå loss online – för visst är det just det som fungerat, se bara på spelare som coldzera, NiKo, device m.fl. som har samma sak gemensamt: de är unga.

Är det inte dags att släppa två av våra största legendarer tillika NiP-lagkamrater? Sluta tänka på tröjförsäljning där det tyngre namnet gör att man säljer mer, för att istället skapa nya talanger – och kanske få se en svensk trofé lyftas snart igen?

Förlåt mig f0rest och GeT_RiGhT, men det är nog dags snart, även om ni är otroliga spelare. Men även legendarer måste ta ett steg tillbaka någon gång.

LÄS MER: Ding1: Nej, ignorera inte hatet – agera emot det 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset