Den tidigare SK-spelaren Epitácio "Taco" de Melo skrev öppenhjärtigt om sitt avsked från det brasilianska topplaget.
Den tidigare SK-spelaren Epitácio "Taco" de Melo skrev öppenhjärtigt om sitt avsked från det brasilianska topplaget.

Det som gör det här fallet extra speciellt i mina ögon är att hans val verkligen känns både moget, genuint och inte framtvingat av laget eller organisationen på något sätt, skriver Linda "Ding1" Herman.

Detta är en kolumn. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

MISSA INTE: Se mer av Linda i Metro Esport Magazine!

För några dagar sedan valde den 23-årige riflern, Epitácio ”Taco” de Melo att lämna SK Gaming. Beskedet kom som en chock för CS:GO-världen trots att ryktena om förändringar i laget florerat sedan några dagar tillbaka.

Samtidigt är det helt klart förståeligt varför beslutet tagits. Jag satt förra veckan och avslutade en krönika om just SK, där jag om och om igen ställde mig frågan vad som egentligen har hänt med laget.

LÄS MER: Dennis: Tänker inte skylla på IGL-rollen som de flesta andra gör

Efter årets första major i januari var resultaten minst sagt överraskande. SK gick från att ha krönts till världens bästa CS:GO-lag till att knappt kunna ta sig vidare från kvartsfinalen mot Team Liquid, missa slutspel i IEM Katowice och landa på botten i de precis avslutade WESG-finalerna. En tävling där konkurrensen egentligen inte borde ha varit något som helst problem för dem. Som grädde på moset har de petats ner till en femteplats på HLTV’s officiella lista över världens bästa lag.

Att just Taco var den som skulle ta sitt pick och pack var dock inte vad jag hade förväntat mig när tanken om en lagförändring slog mig Trots att han var en av dem som ryktats att lämna.

Anledningen var enligt honom själv, som han uttryckte i ett Instagram-inlägg, att han nått en punkt där han plötsligt insåg att han inte var lycklig när han spelade längre. Om det så skulle kosta honom att lämna sin plats i laget så var han beredd att ta den bollen.

LÄS MER: Taco lämnar SK efter tuffa tiden för laget: ”Inte lycklig”

Det som gör det här fallet extra speciellt i mina ögon är att hans val verkligen känns både moget, genuint och inte framtvingat av laget eller organisationen på något sätt. Något som vi kunnat se i många andra fall när en spelare offentliggjort sitt avsked i en kort ”tack för allt”-tweet eller liknande där communityt lämnats frågande.

Tacos öppenhet och ärlighet är något jag tycker saknas i scenen generellt – även om det dyker upp ibland. Jag ser hellre en förklaring till varför, oavsett om den är trevlig eller otrevlig från personen i fråga, precis som i det här fallet.

Det är alltid sorgligt att se en så fantastisk och stor spelare lämna ett lag. I det här fallet har min respekt, som tidigare ändå varit enorm för honom, höjts ytterligare ett snäpp.

LÄS MER: HeatoN: Är det dags för Faze att träffa en psykolog?

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset