Ola-Conny Wallgren gör reseprogrammet ”En stark resa med Morgan & Ola-Conny” tillsammans med kompisen Morgan. Det var under den inspelningen hans värsta reseupplevelse inträffade. En dingo anföll honom i öknen då han uträttade sina behov.

Värsta resminne …

– Det var när jag var i Marrakech. Jag var nervös innan vi åkte för att jag ofta får magproblem utomlands. Sedan när vi kom till Marrakech så övernattade vi i öknen och där blev jag riktigt dålig och mitt i natten var jag tvungen att gå på toa. Och är man i öknen utan toaletter så har nöden ingen lag, så det var bara att sätta mig ner där. Och mitt i allt så kommer en dingo som började attackera mig. Den var väldigt aggressiv och jag blev så jäkla rädd. Jag  väckte ju upp hela lägret och sedan kunde de andra inte sluta prata om detta. Dingon satt utanför mitt tält hela natten och skällde, så jag sov ingenting den natten. 

Bästa resminne …

– Det var när jag var i Kapstaden. Alla ifrågasatte innan hur vi kunde åka dit, att det var farligt och sådant, och det gjorde mig lite orolig. Men när jag väl kom dit så var det bland det bästa jag upplevt. Jag fick se vildmarken, safari med övernattning och så var vi på hajsafari och fick se vithajar på nära håll. Det var väldigt starkt. 

Det packar jag alltid ner i resväskan …

– Jag har lärt mig att man alltid ska ta med sig det värdefullaste och ett ombyte i handbagaget. Om väskan kommer bort så har man det viktigaste till hands. Annars packar jag alltid ett par bekväma skor, solglasögon och sololja. Och passet ska man ju inte glömma. 

Det första jag gör på  hotellrummet …

– Jag kollar utsikten först av allt. Ibland ser man bara en trist fasad men om det är en fin utsikt så gör det inte så mycket om hotellet i övrigt är lite så där. I andra hand kollar jag sängen. Den ska vara mjuk. Och så kollar jag under sängen så det inte är kackerlackor eller andra insekter, det har jag varit med om. 

Restipset…

– Jag har fått lära mig att man ska ha en bra resväska som är tålig och tål stötar. Jag har sett hur de slänger in väskorna, men med en väska i hårdplast så håller sig i alla fall innehållet intakt. Ett annat tips är att packa schampo och sololja och sådant i påsar så det inte rinner ut på kläderna om det blir läckage. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset