Karlskronas Marcus Paulsson. Arkivbild.
Karlskronas Marcus Paulsson. Arkivbild.

Karlskrona-spelaren Marcus Paulsson stängs av två matcher och får betala 25 000 i böter efter att ha gått till attack mot en spelare i Leksand, som satt i båset.

Bakgrunden var enligt Paulsson, som uttalar sig i Disciplinnämndens dom, att han efter att han fallit ihop skadad fick höra någon i Leksands bås skrika "res dig upp din jävla hora". Orden fick Paulsson att ilskna till och slå klubban i båset, enligt Aftonbladet mot spelaren Janos Hari.

"Detta ursäktar inte vad jag gjorde sen, utan är en förklaring till mitt handlande, detta är inget jag står för och inte vad jag vill visa upp för hockeypubliken. Jag slår då in min klubba i deras bås, det är inte ok och jag lägger mig platt för det. Har aldrig gjort så förut och det kommer inte hända igen. Kan bara be om ursäkt för det. Vill bara avsluta med att skriva att det är bedrövligt att behöva höra något sådant på en hockeyplan och dessutom har människan inte en aning om hur lite eller mycket skadad jag är, men återigen det försvarar inte vad jag gjorde", säger Paulsson i ett uttalande från Disciplinnämnden.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset