Walt Disney world i Florida planerar att bygga ett speciellt Star Wars-hotell som ska stå klart 2019. På hotellet, "Star Wars: Galaxy's edge", kommer alla anställda spela utklädda karaktärer, och varje gäst får sin egen unika "storyline".

Under lördagen bekräftade Walt Disney parks & resorts, som driver Disneys nöjesparker, att de under 2019 kommer att lansera ett nytt speciellt Star Wars-inspirerat hotell, som låter som hämtat ur den hyllade tv-serien Westworld.

LÄS MER: Quiz: Vilken Disney-film kommer citatet ifrån?

”Star Wars: Galaxy’s edge”, som hotellet kommer att heta, kommer enligt Disney att fungera som ett interaktivt äventyr. Alla anställda, eller ”cast members” som Disney kallar dem, kommer att bära kostym och konstant agera som om de vore en del av Star Wars-universumet snarare än vårt egna. Dessutom kommer varje gäst att få ta del av och skådespela i sin egen unika berättelse där de spelar huvudrollen.

”Det påminner inte om något annat som existerar idag. Från sekunden du anländer kommer du att vara del av en Star Wars-berättelse. Du kommer att vara en del av galaxen och uppleva allt det innebär, inklusive att bära de passande kläderna.”, säger Bob Chapek, styrelseordförande för Walt Disney parks & resorts, i ett pressmeddelande.

Hyllningarna på nätet lät inte vänta på sig. ”AHHHHHH. Disney lanserade just något som är så otroligt coolt att jag inte ens behöver fullständiga meningar.”, skriver till exempel Techcrunch.

Hela hotellet och berättelserna som äger rum där kommer att utspela sig på ett och samma rymdskepp, varje minut av dygnet. Hotellet är planerat att stå klart 2019.

LÄS MER: Disney får första ”gay-ögonblicket”

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om disney Star Wars