Femårige Diyan och hans mamma välkomnar flyktingar som kommer till Centralen i Stockholm.
Femårige Diyan och hans mamma välkomnar flyktingar som kommer till Centralen i Stockholm.

Femårige Diyan Ramos och hans mamma bestämde sig för att hjälpa flyktingarna som anlänt till Stockholm. Med insamlingsbössa försökte de skramla ihop pengar till flyktingarna. ”Plötsligt började Diyan krama folk”, berättar mamma Bekes.

Det var på söndagskvällen som Diyan Ramos, 5, tillsammans med sin mamma och storasyster begav sig till Centralstationen i Stockholm för att hjälpa flyktingar som anlände med tågen, vilket Expressen även rapporterat om.

De skulle dela ut mat, vatten, kläder och leksaker. Mamma Bekes Alp har länge varit engagerad i välgörenhet och nu ville Diyan hjälpa henne att gå med insamlingsbössan för att samla in pengar till flyktingarna.

►LÄS MER: Här välkomnas flyktingar till Stockholm

– Plötsligt började han krama folk. Och även fast de inte gav honom pengar så kramade han dem och gick vidare till nästa, berättar mamma Bekes Alp för Metro.

Men en av männen som Diyan gick fram till höjde plötsligt sin röst.

– Han sa argt att ”det är för många av er här”. Men i stället för att backa eller bli rädd lutar min son sig fram, säger ”jag är snäll, du är, alla är snälla” och kramar honom och går därifrån.

Mannen ska då ha vänt sig om och gått fram till Diylan för att sedan lägga en hundralapp i bössan.

– Att ett barn kramar och ändrar uppfattningen hos en människa, det är helt fantastiskt. Det finns många som gör mycket, men bara den där kramen påverkade honom, säger mamma Bekes.

►LÄS MER: Polisen sprider myter om att du inte får skjutsa flyktingar

Hon berättar att flera personer som uppmärksammade händelsen på Centralen klappade händerna åt Diylan och sa att det var bra gjort. Och redan på måndagen ville femåringen tillbaka.

– Han gick tidigt från dagis och det var många volontärer och poliser där som hälsade på honom för att de kände igenom honom efter att han varit där och kramat dem, säger Bekes.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset