Den belgiska elektroniska duon Dimitri Vegas & Like Mike är laddade för den entusiastiska publiken på Summerburst. ”Man är tvingad att leverera en bra show”

Det är tredje gången ni spelar på Summerburst, vad är det ni gillar med festivalen?

– Vi älskar att spela på den här festivalen, för varje år blir den bättre och bättre. Det är en supercool scen och precis vad vår musik är gjord för. Våra svenska fans är också coola, den energi och kärlek vi får från dem varje gång är fantastisk. När publiken kommer till festivalen är de redo att riva hela haket.

Varför tror du den svenska housepubliken är så entusiastisk?

– Det kommer så många bra artister från Sverige. Avicii, Axwell, Ingrosso, Steve Angello, Alesso. Folk snackar om den tyska influensen på musiken men ni har haft en enorm påverkan. Fansen har vuxit upp med den här musiken och därför kommer de till spelningarna med sån energi och ger allt. Man är tvingad att leverera en bra show.

Finns det någon svensk artist som ni skulle vilja jobba med?

– En av de första remixar som vi gjorde var för Axwells Axtone records. Vi har även släppt musik på Steve Angellos Size och Ingrossos Refune. Så vi har ett långt musikaliskt förhållande med Sverige. Men vi skulle gärna jobba med Axwell eller Steve med ny musik igen – och förstås även med Avicii, Ingrosso och Alesso. De är så talangfulla allihop och går i bräschen för nya idéer och nya sound, så det skulle vara intressant att se vad vi skulle kunna göra tillsammans med någon av dem.

Hur är det att jobba tillsammans med sitt syskon?

– Det är grymt! Vi har alltid varit väldigt tighta och funkar bra tillsammans så det har aldrig varit ett problem att jobba ihop. Vi kan naturligtvis bli irriterade på varandra ibland så som syskon blir men det bästa med det är att vi inte kan bli hur arga som helst just på grund av det. Det som är allra viktigast är att vi är på samma sida vad gäller musiken.

 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset