Den 18-årige norska dj:n Alan Walker ska debutspela på X Games i Oslo den 27 februari. Därefter kan Metro avslöja att Summerburst i Göteborg och Stockholm väntar. Det blir Alans första festivalspelningar någonsin.

Hur känns det att spela på Summerburst i sommar?

– Det är en magisk känsla! Jag ser verkligen fram emot det och garanterar att det kommer att bli en väldigt cool show!

Du har gjort succé med ”Faded” medan du fortfarande går på gymnasiet. Hur fungerar det att gå i skolan och göra musik samtidigt?

– Allt eftersom ”Faded” blivit större och större har det varit svårt att balansera skolan med musikkarriären. Efter att ha pratat igenom det med min familj och mina närmaste bestämde jag mig för att sluta skolan för att fokusera fullt ut på musiken.

Vad ser du mest fram emot under 2016? Vad har du på gång framöver?

– Ser väldigt mycket fram emot alla mina konserter och att få släppa mer musik!

Vilka norska artister tycker du att Sverige borde hålla koll på under 2016?

– Norska artister har verkligen utmärkt sig den senaste tiden, bland andra Kygo, Matoma, Nico & Vinz. Men första namnet som slår mig är duon Broiler som ni borde kolla in, om ni inte redan gjort det.

Summerburst äger rum den 27-28 maj i Göteborg och 10-11 juni i Stockholm. 

 

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Nöje