Efter beslutet har Djurens rätt fått ta emot kritik.
Efter beslutet har Djurens rätt fått ta emot kritik.

Förtroendevalda sverigedemokrater får inte ha ledarroller inom Djurens rätt. SD-riksdagsledamoten Richard Jomshof avslutade sitt medlemskap i organisationen.

Under den senaste riksstämman för Djurens rätt bestämdes det att förtroendevalda sverigedemokrater inte får ha ledande positioner inom organisationen, berättar P3 Nyheter.

– Arbetet för djuren bedrivs av människor. Då behövs det också en värdegrund som gör att de här människorna som ska göra arbetet för djuren känner sig välkomna och trygga i att vara med i Djurens rätt. Det är bakgrunden till att vi har fattat det här beslutet, säger Benny Andersson, verksamhetschef för Djurens rätt till P3 Nyheter.

LÄS MER: Richard Jomshof (SD) spred fejkat prästcitat

SD-riksdagsledamoten Richard Jomshof, som själv är vegetarian, har nu valt att avsluta sitt medlemskap och tänker söka sig till andra organisationer.

– Jag tror inte att djuren bryr sig om deras välgörare är Sverigedemokrater eller Vänsterpartister till exempel. Jag blir ganska upprörd faktiskt, säger Jomshof till P3 Nyheter.

LÄS MER: Djurens rätt: Tänk på det här innan du tar med barnen till djurparken

Djurens rätt har nu fått ta emot kritik efter deras beslut.

– En del kommentarer som kommit in bekräftar egentligen den bild vi har och den bakgrund som beslutet är fattat på. Inte direkta hot men det är kanske en lite annan retorik än vad vi brukar ta del av, säger Benny Andersson till P3 Nyheter.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset