Djurgårdens Mikael Ahlén (vänster) klappas om av Linus Johansson efter 1–1 mot Luleå på Hovet.
Djurgårdens Mikael Ahlén (vänster) klappas om av Linus Johansson efter 1–1 mot Luleå på Hovet.

Heta känslor, stökigt och bökigt.Mötet mellan Djurgården och Luleå blev som väntat en tajt match och kampen fick avgöras på straffar.– Jag tycker jag att vi gynnas av att det är fysiskt, säger Djurgårdens Mikael Ahlén.

Djurgården och Luleå har en lång historia av stök, alldeles för hårda tacklingar och heta känslor. Även den här matchen innehöll samtliga ingredienser.

Framför allt var det ett fysiskt spel från båda håll.

– Kollar du på tacklingsligan så är det Djurgården och Luleå som ligger i toppen där. När det är två så fysiska lag blir det lite extra känslor, säger Djurgårdensforwarden Mikael Ahlén.

– Men vi har en lång historia, jag kan minnas hur det såg ut på 90-talet mellan Djurgården och Luleå. I dag tycker att det fysiska spelet gynnar oss, vi har lite snabbare spelare så vi kommer fortare ur situationerna än vad de gör.

Matchstraff

Men det blev också alltför tufft vid ett tillfälle i den andra perioden.

Alexander Falk körde rakt in i Luleås Craig Schira en bra bit från sargen vilket gav matchstraff till hemmapublikens irriterande visslingar. Smällen ekade i Hovet och Schira kom inte ut på isen mer den här kvällen.

– Han mår inte bra. Det är en skada på undre delen av kroppen, men jag har ingen status nu på hur det blir framöver, säger Luleås tränare Stefan Nilsson.

Tränarna var eniga om att tacklingen var för tuff.

– Jag tycker Falk kommer i för hög fart. Schira kikar lite så har är väl hyfsat beredd, men jag tycker att Falk måste sakta ner farten, det är ändå någon halvmeter-meter från sargen, säger Djurgårdstränaren Robert Ohlsson.

Dessförinnan hade Luleå tagit ledningen redan 1.06 in i den första perioden när Gustav Rydahl sköt in 1–0 från nära håll. Djurgården spelade upp sig efter kallduschen och kvitterade genom Mikael Ahlén som sköt upp 1–1 i krysset.

Forwardens första mål för säsongen smakade bra.

– Skönt för självförtroendet. Alltid skönt att få den där oskulden gjord, säger Ahlén.

Straffar avgjorde

Mittenperioden slutade även den lika efter mål av Marcus Davidsson i Djurgården och Andreas Falk i Luleå. I den tredje perioden lyckades inget av lagen avgöra, och inte heller i förlängningen. I stället krävdes det sex straffar innan Matt Anderson blev hjälte för hemmalaget när han sköt in sin andra raka straff och säkrade hem den så viktiga bonuspoängen för Djurgården.

– Han är ju säkerheten själv. Man kan lita på Matt, det kan man alltid göra, säger Ahlén.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset