Djurgårdens Marcus Davidsson. Arkivbild.
Djurgårdens Marcus Davidsson. Arkivbild.

Uttrycket mörka november är inget som Djurgården känns vid i år.– Vi ska fortsätta klättra i tabellen, säger nyblivne 18-åringen Marcus Davidsson efter ännu ett SHL-mål och utklassningsseger med 7–3 borta mot Karlskrona.

Hemmalaget Karlskronas främste målskytt, Mattias Guter, gjorde mål redan i sitt första byte och gav sitt formsvaga lag hopp om en trevlig kväll efter mycket novembermörker med måltorka.

Men vinden vände, och det ganska snabbt. I förra matchen satte Djurgårdens Mikael Ahlén sitt första mål för säsongen och han såg ut att ha fått mersmak på den vanan när han kvitterade. Bara 19 sekunder senare gav Daniel Brodin Djurgården ledningen och strax innan periodens slut ökade Marcus Davidsson på till 3–1.

– Jag tycker att vi har en bra känsla i gruppen nu, om vi åker på ett baklängesmål kör vi på ändå, säger Davidsson till TT.

Fem fullträffar

Davidsson, som gjorde mål redan i sitt andra byte i SHL-debuten i våras, visar att han redan i ung ålder behärskar den konsten. Facit så här långt i serien är fem fullträffar vilket förstås är strålande bra för en nybliven 18-åring.

– Otroligt kul att få göra mål, säger Marcus Davidsson och betonar trivseln ihop med kedjekamraterna, storebror Jonathan Davidsson samt Lukas Vejdemo.

– Vi är alla unga och hittar varandra bra där ute på isen.

Karlskronas Alexander Bergström samt Djurgårdens Lukas Vejdemo blev mittperiodens målskyttar och skillnaden mellan lagen kvarstod.

Matt Anderson är Djurgårdens ledande målskytt och blott 27 sekunder in i slutperioden noterade han säsongens nionde mål. Emil Johansson och Linus Hultström blev också de djurgårdare i målprotokollet och ett avsevärt antal av de åskådare som håller på Karlskrona lämnade hallen i så god tid att de missade Alexander Bergströms reducering till 3–7.

Kalla fakta

Åtta poäng på 13 matcher innan och 13 poäng på sju matcher efter landslagsuppehållet är kalla fakta som visar Djurgårdens lyft.

– Vi i gruppen har enats om vårt spel och har en stark idé som alla tror på vilket har gett resultat. Vi tar oss in på motståndarens mål på ett annat sätt än tidigare och vi försvarar oss mycket bättre nu, säger Marcus Davidsson.

Karlskrona har inte lika roligt när de läser sin formkurva. Laget tillhör ännu tabellens övre del men sex förluster på de sju senaste matcherna visar tydligt lagets mörka november.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset