Axel Jonsson-Fjällby gjorde två mål när Djurgården vann.
Axel Jonsson-Fjällby gjorde två mål när Djurgården vann.
Ishockey TT

Djurgården spelade ut hemmalaget Frölunda. Och segerorganisatör var junioren Axel Jonsson-Fjällby som med sina två mål satte punkt för göteborgarnas segersvit.

Vi är en stark grupp som kan vinna borta mot Frölunda, säger segerskytten efter 4–2-segern.

Djurgården förlorade på Hovet i måndags. Men i back-to-back-mötet med heta Frölunda reste de sig och tog en gruvlig revansch. Och den som lyste klarast var junioren Axel Jonsson-Fjällby som stod för två mål i segermatchen i Scandinavium.

Hans första mål kom i slutet på första perioden. När Adam Almqvist inte fick grepp på en puck vid offensiva blå gav det djurgårdsjunioren fritt fram. Som ett jehu med håret flygande runt hjälmen forsade han ensam fram och gjorde inget misstag. Hans första mål efter JVM i Buffalo.

Jag har inte gjort mål på länge. Så det var riktigt skönt, säger han.

Sjuk efter JVM

Det var skönt inte bara för att det var betydelsefullt för matchen, utan det var ett tecken på att han var tillbaka efter en tids sjukdom.

Jag var sjuk en vecka efter JVM. Den här matchen var den första som det kändes som jag var helt tillbaka, säger Axel Jonsson-Fjällby.

15 minuter in andra perioden var det dags igen. Johan Gustafsson lämnade retur på Jonathan Davidssons skott och Jonsson-Fjällby kunde slå pucken i öppet mål. Det innebar 3–1 till stockholmarna.

Hade ett bra läge innan som jag missade. Så det kändes skönt att få slå in den, säger han.

Frölunda kom annars ut i första perioden och dominerade. Carl Grundström 1–0 efter bara två minuter gjorde att 9 642 i publiken förväntansfullt såg fram mot en komfortabel Frölundaseger.

Tog över

Men i mittperioden vände Djurgården. De gick in i närkamper över hela plan och Frölundaspelarna fick inte utrymme för sitt spel. 11–3 i skott till Djurgården under perioden talar sitt tydliga språk.

Frölunda kom ut i tredje perioden och gjorde ett tappert försök att ta sig tillbaka in i matchen. Men när Patrik Lundh kunde slå in 4–1 i spel fyra mot fyra i mitten av perioden drogs rullgardinen ned.

Det var två slutspelslag som gjorde upp i högt tempo, forechecking över hela banan, tuffa närkamper och heta känslor. Och över 60 minuter var det Djurgården som var det klart bättre laget och vann rättvist.

Frölundas tränare Roger Rönnberg var inte glad efteråt.

Vi hade inte rätt attityd till jobbet. Det kanske är bra att vi inte kom biligt undan, säger Rönnberg vars lag fick sin fyra matcher långa segersvit bruten.

Det var säsongens fjärde möte mellan lagen och samtliga har slutat med bortaseger.

Axel Jonsson-Fjällby gjorde två mål när Djurgården vann.
Axel Jonsson-Fjällby gjorde två mål när Djurgården vann.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset