Kvinnan hade befruktats av olika män och nu har hennes tvillingar fått varsin pappa. Tvillingarna på bilden har inget med artikeln att göra.
Kvinnan hade befruktats av olika män och nu har hennes tvillingar fått varsin pappa. Tvillingarna på bilden har inget med artikeln att göra.

En amerikansk kvinna blev befruktad av två olika män under sin ägglossning – nu har hennes tvillingar varsin pappa.

När en kvinna från New Jersey, USA, skulle ansöka om socialbidrag passade hon även på ange pappan till hennes barn för att få underhållningsstöd. Sanningen visade sig vara mer invecklad än vad hon någonsin kunnat ana.

DNA-tester visade nämligen att kvinnan blivit befruktad av två olika män under sin ägglossning, vilket resulterat i att hennes tvillingar hade varsin pappa, skriver New York Times. Kvinnan hade därmed inget annat val än att erkänna att hon haft sex med två män under samma period som hon blivit gravid.

Det var en tilltrasslad väv av kärlek och biologi som gav upphov till vad The Law Journal kallar för en prejudicerande dom. Mannen som kvinnan sade var far till hennes tvillingar kommer därför att endast betala underhållsbidrag för ett barn, beslutade domstolen i New Jersey.

Jennifer Wu är gynekolog på Lenox Hill Hospital på Manhattan i New York.  Hon förklarar att en spermie kan överleva i upp till fem dagar. Så om mamman haft sex en av männen under sin ägglossning och sedan haft sex med en annan man – inom loppet av en vecka – kan de båda männen ha befruktat hennes ägg.

Trots att det är sällsynt, så har fenomenet blivit vanligare i takt med att det utvecklats fler hjälpmedel för befruktning, så som spermadonatorer, enligt Jennifer Wu.

– Vi ser det oftare nu än förr, då vi endast förlitade oss på naturens gång, säger hon.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset