Arkivbild.
Arkivbild.

Karolinska universitetssjukhuset ska senast den tredje januari ha svarat Diskrimineringsombudsmannen om vilka slutsatser de har dragit om den anmälda antisemitismen. ”Jag hoppas att DO gör ett grundligt arbete i frågan”, säger Sebastian Scheiman, advokat till en av de utsatta läkarna.

Diskrimineringsombudsmannen, DO, inledde nyligen en tillsyn av Karolinska universitetssjukhuset i Solna efter att minst två judiska läkare i Aftonbladet vittnat om trakasserier och upplevd antisemitism på en av klinikerna.

En överläkare hade dessutom publicerat inlägg på Facebook som klassats som antisemitiska.

– Vi behöver titta på det här och göra vår bedömning. När vi får den här typen av uppgifter till oss så är vi intresserade av vad Karolinska har gjort, säger Peter Wråke, enhetschef för rättsenhet arbetsliv på DO.

”Bra med ytterligare en oberoende bedömning”, skriver Karolinska universitetssjukhusets läkarförening på Facebook.

LÄS MER: Regeringen tillsätter granskning av Nya Karolinska: ”Får aldrig mer hända i Sverige”

Karolinska kritiseras för att ha agerat för långsamt

Den utpekade överläkaren tog i november en timeout från sin läkartjänst och enligt Aftonbladet har en enhetschef avgått. I dag arbetar bara en judisk läkare kvar på kliniken, enligt Aftonbladet.

Sjukhuset tillsatte en extern utredning av anklagelserna men har fått kritik för att ha agerat för långsamt.

– Ingen ska utsättas för diskriminering eller trakasserier på Karolinska. Vi har tydliga riktlinjer och en tydlig värdegrund och det är både chefers och medarbetares uppdrag att följa dessa. Det är ett ansvar vi har var och en mot våra patienter och mot varandra, säger tillförordnade sjukhusdirektören Annika Tibell i ett pressmeddelande.

Hon skriver att ambitionen är att ingen medarbetare ska uppleva trakasserier och att Karolinska ska ”förstärka det proaktiva värderingsarbetet”.

LÄS MER: Akutbesökare på Nya Karolinska ska flyttas

Advokaten: ”Tråkigt att DO är tvungna att göra en tillsyn”

DO ska kontrollera om sjukhuset ”uppfyllt sin utrednings- och åtgärdsskyldighet” enligt diskrimineringslagen. Sjukhusledningen ska senast den 12 december svara på hur de utrett de anmälningar som inkommit och har till den tredje januari fått anstånd med att svara på frågan om vilka slutsatser man har dragit om de anmälda trakasserierna.

– Jag tycker att det är bra att det sker en extern granskning utöver KS:s egen internutredning. Det är också tråkigt att DO är tvungna att göra en tillsyn, vi hoppades att KS skulle ta sitt arbetsgivaransvar på ett mer seriöst och professionellt sätt än vad man inledningsvis gjorde. Hade KS gjort så hade DO förmodligen inte behövt göra någon tillsyn, säger en av de utsatta läkarnas advokat Sebastian Scheiman.

LÄS MER: Avlopp läckte på Nya Karolinska – spred stank av urin och avföring

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset