Enligt domstolen är det mobbning att ta bort en Facebookvän.
Enligt domstolen är det mobbning att ta bort en Facebookvän.

Det kan vara värt att tänka till innan du tar bort en kollega som vän på Facebook. I alla fall om du bor i Australien där en domstol har slagit fast att det kan ses som arbetsplatsmobbning.

En arbetsledare på en fastighetsbyrå i Australien anklagades för att ha mobbat och trakasserat en anställd kvinna. Något som arbetsledaren dömdes för i den australiska motsvarigheten till svenska Arbetsdomstolen, rapporterar News.com.au.

I domen var en av punkterna att arbetsledaren hade tagit bort den anställda som vän på Facebook. Något som beskrivs som ”en brist på känslomässig mognad”.

►LÄS MER: Till dig som blir mobbad – du är en superhjälte

Utöver Facebookincidenten ska den anställda ha blivit mobbad på flera andra sätt från november 2013 till januari 2015. Arbetsplatsen måste nu se till att sätta stopp för mobbningen, enligt domen.

Troligtvis kommer det inte att ses som arbetsplatsmobbning endast på grund av att någon tar bort sin kollega som vän i framtiden, rapporterar Engadget. Men det kan användas som bevis på att någon ogillar sin kollega i mobbningsfall.

LÄS MER: Det här ska du aldrig dela på Facebook​

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset