På tisdagen publicerades en bild på Donald Trump tillsammans med nazistsoldater – nu har den plockats ner.

Under tisdagseftermiddagen twittrades en bild från Donald Trumps Twitter-konto som kom att uppmärksammas bland flera medier. Bilden förställde Trump själv tillsammans med den amerikanska flaggan, några dollarsedlar och soldater, rapporterar The Washington Post.

Med bilden följde även texten: ”Vi behöver riktigt ledarskap. Vi behöver resultat. Låt oss sätta USA tillbaka i business” samt hashtagen #MakeAmericaGreatAgain.

LÄS MER: Efter rasistskandalen: Donald Trump sparkas från tv-kanal

Några twitteranvändare noterade snabbt att soldaterna i bakgrunden på bilden inte var vilka soldater som helst – utan nazistsoldater som bar nazistuniformer från andra världskriget. Kort efter plockades tweeten ner och kampanjarbetare meddelade att det var en praktikant som skickat ut bilden.

Donald Trump, som kandiderar till att bli USA:s nästa president, har tidigare fått kritik för att ha förolämpat mexikanska immigranter. Han har bland annat anklagat dem för att vara brottslingar, våldtäktsmän och beskyllt dem för att ta med sig smittsamma sjukdomar in i USA, rapporterar The Guardian.

LÄS MER: Trump vill bli president

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset