Kim "Drayich" Larsson tror på OG. Sist OG spelade i en stor ESL-arrangerad tävling tog de hem vinsten. Sedan dess har uppställningen bytts och nu är bland andra Gustav "s4" Magnusson med i laget.
Kim "Drayich" Larsson tror på OG. Sist OG spelade i en stor ESL-arrangerad tävling tog de hem vinsten. Sedan dess har uppställningen bytts och nu är bland andra Gustav "s4" Magnusson med i laget.

Kim "Drayich" Larsson tror inte att det finns mycket som kan stoppa OG med svensken Gustav "s4" Magnusson i Manila masters.

Under torsdagen brakar Dota 2-turneringen Manila masters igång. Svensken Ludwig ”zai” Wåhlberg berättade i en tidigare intervju med Metro att han är ute efter revansch mot den svenska kollegan, vännen och motståndaren Gustav ”s4” Magnusson i laget OG.

Enligt den svenska Dota 2-kommentatorn och streamern Kim ”Drayich” Larsson lär det nog inte hända som det ser ut nu.

– EG (Evil Geniuses) är ett jättebra lag, men jag tror inte att de sitter på de egenskaper som krävs för att slå OG, säger han.

LÄS MER: Akke om nya Dota-laget: ”EGM passade oss bäst”

I ryggen har han bland annat OG:s senaste prestationer som senast innebar att laget vann sin fjärde major-turnering. En annan anledning är att OG visat prov på både laganda och lagspel på en nivå som EG, enligt Kim Larsson, inte kommer nära.

Vad är det som OG gör så bra?

– De anpassar sitt spel efter det som händer. Man kan inte riktigt ta dem på sängen. De kan till och med ha en dålig draft. Men det går inte ändå. De är bäst i världen när det kommer till att slå till i rätt tillfälle, säger han.

Mycket av den fingertoppskänslan går dessutom att hitta individuellt hos svenska OG-spelaren Gustav ”s4” Magnusson.

­ – Han har tajmingen man ska ha i Dota. Vem ska jag gå på. När ska jag gå. Och vem ska jag ha med mig. Han har verkligen den känslan. Han effektiviserar sin talang, troligtvis bäst av alla, och gör maximal nytta, säger Kim ”Drayich” Larsson.

LÄS MER: Folkkära Dota 2-profilen drabbad av cancer

Samtidigt som han har svårt att se att OG på något sätt skulle misslyckas i turneringen så finns det fortfarande överraskningspotential i lagen tätt där under.

– Faceless skulle jag vilja se braka loss. Inte för att det är så realistiskt. Men det finns utrymme för att barka ur där och det skulle vara kul att se, säger säger Kim ”Drayich” Larsson.

Manila masters

Datum: 25-28 maj

Turneringsinformation: Turneringen har ett dubbelelimineringssystem. Om ett lag förlorar en match har de alltså fortfarande chans att gå till final via loser bracket.

Alla matcher spelas bästa av tre kartor utom finalen som spelas i en bästa av fem.

Lagen som deltar:

Evil Geniuses

OG

Newbee

Team secret

Team NP

Invictus Gaming

Clutch Gamers

Team Faceless

LÄS MER: Weppas: Om ingen pratar om det vi gör – då gör vi det bra

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset