Joakim ”Akke” Akterhall balanserar två karriärer och familjelivet på en och samma gång.
Joakim ”Akke” Akterhall balanserar två karriärer och familjelivet på en och samma gång.

Joakim ”Akke” Akterhall om jobbet med Pokemon go-influerade Blackbeard’s treasure hunt och förhoppningarna inför WESG med Alliance-polaren Jonathan ”Loda” Berg.

När det har funnits tid vid sidan av Dota 2-karriären jobbar den tidigare Alliance-spelaren Joakim ”Akke” Akterhall som programmerare. I veckan finns möjlighet att få en försmak av profilens senaste projekt – mobilspelet Blackbeard’s treasure hunt.

Tillsammans med kollegerna på Insert Coin har stjärnspelaren utvecklat en Pokemon go-influerad skattjakt. Och på onsdag körs det första beta-testet i Stockholm.

– Förhoppningen är att allting fungerar som det ska, att folk tycker att det är kul och att Pokemon go-aspekten går hem. Skillnaden här är att man kan vinna riktiga pengar, säger Akterhall.

LÄS MER: Fnatic-stjärnan om interna problemen: ”Inget att hålla hemligt”

Pokemon go fick de platsbaserade gps-spelen att ta en självklar plats i spelframtiden. I Blackbeard’s treasure hunt har de färgglada varelserna bytts ut mot skatter i form av ”tokens” eller de ännu viktigare kartbitarna som man behöver för att hitta den stora skatten.

– Då kan man låsa upp en karta över Stockholm där man kan se vart den riktiga skatten finns och då är målet att man ska hitta den skatten först. Då är det den som hittar den skatten först som vinner 10 000 kronor, säger han.

Vad tar du med dig från din karriär som professionell Dota-spelare in i spelutvecklingen?

– Det är mer tävlingsdelen, vad tycker folk är roligt att tävla i. Jag tycker att det är kul med highscores och att tävla med andra, säger Akterhall.

LÄS MER: Hearthstone-stjärnan Oranges mardröm efter utlandsresan

Samtidigt med spelutveckling och sin nyblivna roll som pappa laddar Dota 2-proffset upp inför kvalfinalerna i WESG i Barcelona om en vecka.

I laget finns ingen mindre än hans gamla Alliance-kollega Jonathan ”Loda” Berg.

– Det är roligt så klart, det är väldigt lätt. Jag och Loda har spelat mycket innan och Gorgc också. iNsania och miCKe är båda två superenkla att köra med och alla tar det väldigt chill. Det är inte så seriöst och då blir allt mycket enklare. Man tar bort stressen och pressen, säger han.

Målet är ändå att ta sig till den stora världsfinalen. Något som inte alls borde vara omöjligt enligt Dota 2-proffset.

– Det är många som går vidare från kvalfinalerna. Så där känns det som att det är relativt stora chanser, säger han.

Det här är Team _team

Jonathan ”Loda” Berg
Joakim ”Akke” Akterhall
Micke ”miCKe” Nguyen
Janne ”Gorgc” Stefanovski
Aydin ”iNsania” Sarkohi

LÄS MER: Profilen om varför Eleague inte satsar på Dota: ”Loda”

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset