Sam Larsson klappas om efter debutmålet.
Sam Larsson klappas om efter debutmålet.

Första matchen med landslaget varade i 65 minuter.För Sam Larsson var det tillräckligt med tid.– Jag fick göra mål, så det var en bra debut, sade han efter 2–0 mot Ungern.

I träningsmatchen mot Ungern ville förbundskaptenen Janne Andersson se flera spelare i matchsituationer. Av den anledningen valde han att rotera i startelvan. Åtta spelare fick chansen att visa upp sig i ett kylslaget Budapest.

En av dessa var debutanten Sam Larsson.

Och Heerenveen-mittfältaren tog vara på möjligheten.

– Under träningarna har det känts bra hela veckan. Det är jag nöjd med. I den här matchen gjorde planen sitt, det var svårt att få något ordnat spel och vi fick inte de lägena vi ville ha även om vi skapade chanser. Men jag är nöjd med det jag har visat upp, sade Larsson och lyfte fram några höjdpunkter som gjorde att han lämnar landslagssamlingen med en positiv känsla.

– De chanserna som jag var med och skapade. Sedan var det okej defensivt, tror jag.

"Han var snäll"

Då hade han glömt bort det största ögonblicket.

Karriärens första landslagsmål.

I 30:e minuten gav han Sverige ledningen på frispark.

– Vi hade en liten överläggning, Oscar (Hiljemark) och jag, om vem som skulle ta den. Han var snäll och lät mig skjuta, sade han.

– Men det var ingen klockren träff. Bollen träffade en i muren och det hjälpte så klart till. Det var inte den träffen jag önskade men jag är lycklig över att den gick in.

"Bra yttrar"

Frisparken var långt ifrån av samma klass som den Emil Forsberg visade upp i VM-kvalet mot Frankrike på Stade de France. Men då bollen tog på Tamás Priskin i muren var inbytte målvakten Balasz Megyeri inte ens i närheten av att få tag på bollen.

Med prestationen i Ungern hoppas Sam Larsson att han tog ett kliv närmare en plats i startelvan.

För att få speltid öppnar han för att ta hand om högerkanten.

– Emil (Forsberg) och jag kan spela på båda kanterna. Sedan har vi flera bra yttrar i laget. Nu är det ett bra tag kvar till nästa samling, så det gäller att göra allt i klubblaget fram till dess, sade han.

En annan som hittade rätt var anfallaren Isaac Kiese Thelin. I sin tionde landskamp gjorde han karriärens första landslagsmål.

– Det var skönt att sätta dit den. Det var på tiden. Jag kollade inte ens om någon fanns där. Jag ville bara smälla in den, sade han.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset