William "Draken" Sundin ser ram emot ett hårdare ledarskap med Dennis "dennis" Edman vid spakarna.
William "Draken" Sundin ser ram emot ett hårdare ledarskap med Dennis "dennis" Edman vid spakarna.

Ninjas in Pyjamas-stjärnan William "Draken" Sundin om lagets nya stil efter värvningen av Dennis, korta uppladdningen inför IEM Katowice och svenska rivalernas svaghet.

Ninjas in Pyjamas beslut att byta ut den långvarige spelaren Richard ”Xizt” Landström sände chockvågor i Counter strike-scenen. Få hade räknat med så stora förändringar i laget som, trots en del deppiga resultat, ändå såg ut att ha ryckt upp sig en aning.

Enligt William ”Draken” Sundin var det helt enkelt tillfället som avgjorde.

– Dennis var ledig och vi fick chansen att plocka up honom. Då blev det så att Xizt byttes ut för att vi skulle kunna fokusera på firepower och spetsa lagets aim. Det känns som att det är det nya nu 2018, att verkligen ha fem spelare som skjuter stenhårt, säger han till Metro Esport.

Att Dennis ”dennis” Edman blir en uppgradering i skicklighet är det inte många som skulle säga emot. Utöver att ta med sig sin gudalika skicklighet med pistoler ska han även vara en ledare som inte dras för att peka med hela handen. Något som laget saknade med Landström vid taktikbordet.

LÄS MER: HeatoN: Därför väljer vi att byta ut Xizt i Ninjas in Pyjamas

– Xizt är en lugn kille och bra IGL med bra calls. Det var mer i tajta lägen han hade svårt att ta kommandot och säga att ‘nu går vi fem här’. Det är det jag tror att vi kommer få med Dennis, säger Sundin.

Spelarbytet betyder också att förberedelserna inför IEM Katowice inte har blivit optimala. Under en veckas träning har Ninjas in Pyjamas fått ändra sitt spel ”nästan helt och hållet”. I och med det har även förväntningarna blivit lägre och den unge NiP-stjärnan benämner laget både som ”underdog” och ”dark horse”.

Hur känns det att spela i Ninjas in Pyjamas och ändå kalla sig för en ”dark horse”?

– Jae.. Det finns så många bra lag i scenen i dag så det gäller att ha sin dagsform bara. Det är det som räknas nu. Det lag som träffar formen är det laget som tar hem matchen, säger han.

William ”Draken” Sundin säger att hans egen form är bra. Inte toppform. Men stabil. Och som med alla proffs har det inte alltid med känslan i kroppen att göra, materialet spelar också stor roll.

LÄS MER: Xizt efter petningen från Ninjas in Pyjamas: ”Deppig dag”

– Jag har bara kört en mus innan i hela min CS-karriär. Innan Oakland körde jag med min andra mus i hela mitt liv. Det var lite nytt, men nu är jag tillbaka på den jag startade med och jag är bekväm igen. Det känns som att man är stabil och har mer självförtroende.

Har du några sjuka ”flickshots” att bjuda publiken på?

– Det tror jag nog, säger han.

Första matchen under IEM Katowice blir mot danskarna i North. Ett rättvist motstånd med tanke på att de också genomgått förändringar nyligen. Och William ”Draken” Sundin tror på vinst… men sen blir det svårare.

– Jag tror att vi är skickligare än dem. Vi har en svår grupp och vinner vi första så möter vi Faze i en bäst av tre… Faze, G2, Fnatic. Det är många äckliga lag som är duktiga. Men det är lika bra att ta dem direkt, säger han.

LÄS MER: Lär känna Metro Esports nya krönikör: Linda ”Ding1” Herman

För att få till lite ”banter”, vad tycker du om Fnatics form?

– De åker ut 0-3 i StarSeries mot tre sämre lag. De är väl duktiga och så men de har blivit rätt mycket onliners och presterar inte lika på lan, säger han.

– Jag får inte säga för mycket här så jag får äta upp mina ord, det vore jobbigt…

Då spelar svenskarna i IEM Katowice

Tisdag 27 mars
14.20
Faze–ORDER
14.20 Ninjas in Pyjamas–North
15.30 Heroic–Fnatic

LÄS MER: Metro Esports ”granskning” visar: S1mple älskar Sverige

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset