Ninjas in Pyjamas har saknat en dedikerad sniper – och funnit en i William "draken" Sundin.
Ninjas in Pyjamas har saknat en dedikerad sniper – och funnit en i William "draken" Sundin.

Ninjas in Pyjamas är trött på uteblivna resultat. Och ett nyförvärv är redo att väcka lagets AWP-lir. – Jag blir enormt taggad av pressen, säger William ”draken” Sundin.

– Under de senaste månaderna har våra resultat ­varit under våra förväntningar och vi har inte kunnat hitta någon bra lösning. Vi har försökt byta roller utan att hitta en bra balans i uppställningen.

Nyckelrollen vi saknar är en dedikerad AWP-spelare (se fotnot) och det är ­därför vi är glada över att rekrytera William ”draken” Sundin, säger svenska storlagets tränare Björn ”THREAT” Pers i ett pressmeddelande.

Reaktionerna lät inte vänta på sig. Positiva hejarop har blandats med de som tycker att NiP gör fel som lyfter Jakob ”pyth” Mourujärvi ur truppen till en reserv-roll.

Efter en veckas kontakt värvades framtidsnamnet ”draken” från Epsilon.

– Jag blev såklart euforisk. Det är svårt att förklara känslan, säger William Sundin, 21 år.

Hur känns det att lämna Epsilon?
– Det är tråkigt. Vi är väldigt bra vänner och vi hade väldigt kul tillsammans, nästan för kul ibland. De förstår varför jag gör bytet, säger Sundin som i pressmeddelandet talar i termer av att det är en dröm som går i uppfyllelse.

Ninjorna är redan i gång med att svetsa ihop laget, och en bootcamp i organisationens gaming-hus väntar innan det i april blir dags att resa till Ukraina för Starladder-turneringen. Med 300 000 dollar, motsvarande nära 2 700 000 kronor, i prispott.

– Det kommer att bli mitt första stora evenemang med alla topplag. Det är klart att det är en enorm press, men jag känner att jag kan hantera den.

Fotnot: AWP kallas det mest kraftfulla prickskyttegeväret i CS:GO.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset