Kim "Drayich" Larsson tycker att Alliance har sett bra ut i kvalet till Dota Asia Championship.
Kim "Drayich" Larsson tycker att Alliance har sett bra ut i kvalet till Dota Asia Championship.

I veckan har fansen fått en första glimt av Alliance nya Dota 2-lag. Streamern och Dota 2-experten Kim "Drayich" Larsson är försiktigt positiv till det lag som på papperet ser svagt ut.

Dota 2-laget Alliance är tillbaka. Den här veckan kämpar de i det europeiska kvalet för en plats i Dota Asia Championship. De hyfsat okända spelarna som nu spelar under det legendariska namnet lämnade många frågetecken när laget presenterades.

Streamern och Dota 2-experten Kim ”Drayich” Larsson skräder inte med orden när han ska beskriva den nya uppställningen.

– Jag har kallat det för den sämsta [Alliance-uppställningen] någonsin på papperet. Men på papperet ska man inte spela, man ska spela på kartan och det är en helt annan sak. Även om det är spelare som är väldigt skickliga och har talang så har de inte åstadkommit så mycket. De har inte hunnit fått några resultat än, säger han.

LÄS MER: Dota 2-profilen bakom utvecklingen av Pokemon go-utmanare

Lagets ständiga ledare Jonathan ”Loda” Berg har varit tydlig med att det nya Alliance är ett försök att bygga något från grunden. Att se bortom dagens stjärnorna för att hitta morgondagens. Ett långsiktigt projekt som Kim ”Drayich” Larsson både ser som en fördel, men också otroligt svårt att lyckas med.

– Det kan vara en bra start då kan man spela ihop sig från grunden. Frågan är hur man ska orka det och hur man ska få till det. Om det rent praktiskt är möjligt. Tittar man på hur pass krångligt Dota är så skulle fördelarna vara enorma om man känner varandra väl, säger han.

Tror du att Loda verkligen tror på det här?

– Jag tror att han är realistisk och att han definitivt tror på det här. Det är det som gör att jag också gör det. Han förstår att det här är ett svårt arbete. Det är något som han får kämpa hårt för. Jag vill gärna tro att det kommer fungera, säger Larsson.

Att tro, hoppas och peppa är även en viktig del i supporterskapet enligt Draiych som tycker att fansen i allt för stor utsträckning snöar in på misstagen och de negativa delarna.

LÄS MER: Efterlängtade beskedet – nu avslöjas Lodas nya Alliance

– Det är som att Alliance är den äldsta sonen i familjen och fansen är pappan. Det är så mycket besvikelse och att inte nå upp till förväntningarna. Låt de få en liten chans att spela nu. Det går inte att bli besviken efter första kartan. Kom igen, vi som fans måste ta ett visst ansvar också, säger han.

Alliance har inlett kvalet med två vinster och har därmed undvikit ett förkrossande fiasko. Under fredagen väntar däremot kvalets giganter OG där även den forne Alliance-kollegan Gustav ”s4” Magnusson spelare.

– Inför turneringen sa jag att OG och Alliance inte går att jämföra. Det är realistiskt att behålla den lite nyktra tanken om man ser till att Alliance är ett nyskapat lag och OG är, ja OG. Prestationen från Alliance under kvalet har varit bra. Framförallt har mICKE och Taiga höjt sig ytterligare ett snäpp. När man skapar miljöer där sån rå talang får komma fram blir man farliga. Jag ger dem, baserat på deras kvalmatcher, en realistisk chans mot OG men behåller OG som favoriter, säger han.

Matchen mot OG börjar 18:00 på torsdag 8 februari.

Det här är Alliance

Jonathan ”Loda” Berg
Michael ”miCKe” Vu
Samuel ”Boxi” Svahn
Aydin ”iNSaNiA” Sarkohi
Tommy ”Taiga” Le

LÄS MER: Profilen om varför Eleague inte satsar på Dota: ”Loda”

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset