Under den nylanserade Dreamhack Day, 9 december, avslöjar lan- och esportjätten nästa års späckade schema.
Under den nylanserade Dreamhack Day, 9 december, avslöjar lan- och esportjätten nästa års späckade schema.

Glöm kanelbullens dag. Nu får, eller tar är mer korrekt, Dreamhack sin egen dag i kalendern. I samband med den avslöjar de festivalens nedslag nästa år.

För många är Dreamhack redan tradition. Nu vill bolaget skapa ännu en återkommande punkt i kalendern och lanserar Dreamhack Day den 9 december. En dag som från och med i år ska ägnas åt att se tillbaka på det gångna året och inte minst åt framtidsplanerna för lan- och esportsjätten.

– Kanelbullen har en dag, och semlan, och falukorven så vi tyckte att det passade med en dag för Dreamhack också. Det verkar vara så man gör nuförtiden, man tar en dag helt enkelt. Vi valde just den dagen eftersom det är datumet för när första Dreamhack startade, säger Tomas ”Greykarn” Lyckedal, varumärkeschef på Dreamhack.

LÄS MER: HeatoN hyllar esportgalan – på fredag släpps biljetterna

Under det gångna året tog Dreamhack steget över atlanten med festivaler i Austin, Montreal, Denver och Atlanta. I samband med Dreamhack Day offentliggörs också festivalens nedslag under nästa år. Schemat känns igen till stor del men ut åker Denver och in kommer Sevilla som blir det andra nedslaget i Spanien.

Hit kommer Dreamhack 2018

Leipzig, Tyskland: 26–28 januari.
Tours, Frankrike: 19–21 maj.
Austin, Texas, USA: 1–3 juni.
Summer, Jönköping, Sverige: 15–18 juni.
Valencia, Spanien: 12–14 juli.
Montreal, Kanada: 7–9 september.
Atlanta, Georgia, USA: 9–11 november.
Winter, Jönköping, Sverige: 30 november–3 December.
Sevilla, Spanien: 14–16 December.

– Vi tror att det går att köra festivalen i alla länder. I Valencia har vi kört länge, det är ett av våra största evenemang. Det är mindre än de i Sverige, men konceptet är väletablerat, säger Lyckedal.

LÄS MER: S1mple avslöjar hemligheten bakom grymma formen på Dreamhack

Det evenemang som han själv skulle vilja slå ett extra slag för i år är Dreamhack Tours i Frankrike som expanderar rejält.

– Tours förändras mest. Vi flyttar från en liten kongresslokal till den största mässan i staden. I år ligger Dreamhack även i anslutning till en stor EDM-festival, säger Lyckedal.

Hur ska ni fira Dreamhack-dagen?

– Vi får väl se det som en smygstart i år. Det kanske blir en fest varje år, sen om den sker på Twitter eller fysiskt får vi se, säger Tomas ”Greykarn” Lyckedal.

Vilket är ditt bästa minne från Dreamhack?

”För min egen del så var det när vi körde en Star Craft-turnering i Annexet i Stockholm 2012 när Thorzain [Marcus Eklöf] vann finalen. Det var oväntat och det var en så stor hype i lokalen när tusentals personer ropade Thorzain, Thorzain, Thorzain. Då förstod jag att det var stort med esporten. Att det inte var något vi på Dreamhack hade hittat på. Tidigare hade jag inte vågat tro på det”, säger Tomas Lyckedal.

LÄS MER: Här är Dreamhack Winters populäraste Counter strike-lag

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset