George senior vägrade lyssna när läkarna ville stänga av George juniors respirator, i dag är han fullt återställd.
George senior vägrade lyssna när läkarna ville stänga av George juniors respirator, i dag är han fullt återställd.

Pappan vägrade tro att sonen var hjärndöd och drog pistol när respiratorn skulle stängas av. Nu har de firat jul tillsammans.

I januari gav läkarna upp hoppet om att George Pickering III från Houston, Texas, skulle vakna upp ur koman han hamnat i efter en stroke och rekommenderade familjen att stänga av respiratorn. Enligt den lokala nyhetskanalen KPRC 2 accepterade mamman och brodern läget och de livsuppehållande hjälpmedlen började stängas av.

► LÄS MER: Födde barn när hon låg i koma – har kommit hem

Men pappan, George Pickering III, vägrade att ge upp hoppet om sin son. Han tog därför med sig en pistol och tvingade ur personalen ur George juniors rum på sjukhuset Tomball Medical Center. Han barrikerade sig sedan på rummet i flera timmar medan elitstyrkor försökte förhandla med honom.

I förhör med polisen har sjukhuspersonalen berättat om hur George senior hotat dem och han själv har erkänt att han var full och aggressiv. Men har försvarat sitt beteende med att han var helt säker på att det fortfarande fanns liv kvar i hans son.

– Jag visste att om jag bara fick tre eller fyra timmar med min son så skulle jag veta om han var hjärndöd, sa George senior enligt KPRC 2.

► LÄS MER: Jenny glömmer bort vem pojkvännen är varje vecka

Efter tre timmar gav George senior upp och kunde gripas av polisen. Men under tiden som George senior barrikerade rummet hände något otroligt. Sonen kramade hans hand tre eller fyra gånger.

I dag är George junior helt återställd och pappan som dömdes till tio månaders fängelse för händelsen avtjänade sitt straff precis i tid för att kunna fira jul tillsammans med sin son skriver RT.

– Lagen bröts men lagen bröts av rätt anledning. Jag är här på grund av det. Det var kärlek, säger George junior till KPRC 2.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott Julen