Fruktansvärda filmer där drogen Krokodils verkningar visas upp i en mängd Youtube-filmer. 
Fruktansvärda filmer där drogen Krokodils verkningar visas upp i en mängd Youtube-filmer. 

Dödsdrogen Krokodil får brukaren att ruttna inifrån. I Ryssland finns över en mijon missbrukare – nu sprids den i Europa.

Krokodil är billigt – men Bieffekterna är fruktansvärda. Drogen orsakar bland annat, infektioner av blodkärl, fruktansvärda sår ända ner till benet och kallbrand som kan kräva amputation av kroppsdelar. Därför har Krokodil fått smeknamnet "drogen som äter knarkare".
 
Den som missbrukar Krokodil lever i allmänhet inte mer än tre år och många dör under det första året, skriver Daily Mail.
 
Krokodil framställs ur desomorfin – en mer potent släkting till morfin – och blandas med bland annat fosfor som skrapats från tändstickor och thinner. 

Det första missbruket rapporterades i Sibirien 2002, men redan räknas 1.2 miljoner ryssar använda den extremt beroendeframkallande drogen. Nu är det bara en tidsfråga innan bruket sprider sig över Europa. Tjeckiska myndigheter har rapporterat fall och i Tyskland är myndigheterna säkra på att drogen kommer över gränsen, om den inte redan gjort det. 
 
Fokus för de drogbekämpande myndighererna är att övertyga heroinmissbrukare att inte gå över till det billigare alternativet.
 
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset