Om sexet blir för bra kan det orsaka minnesförlust.
Om sexet blir för bra kan det orsaka minnesförlust.

En 54-årig kvinna kom in till akuten i Georgetown för att hon inte kunde komma ihåg vad som hänt under de senaste 24 timmarna. Det enda hon kom ihåg var att minnesförlusten startat precis efter hon haft sex med sin man.

Tillståndet kvinnan led av kallas transitorisk global amnesi skiver The Journal of Emergency Medicin. Forskare vet inte orsaken till denna ovanliga åkomma. Endast 5 personer av 100 000 drabbas varje år. Det som händer är att minnet plötsligt, och temporärt, försvinner även om personen i övrigt verkar normal.

Men det har bevisats att psykiskt påfrestande händelser, som sex, kan utlösa minnesförlusten. Vanligtvis upplever man det bara en gång och får inga bieffekter.

I fallet med den 54-åriga kvinnan gjorde man grundliga undersökningar och fann inga andra problem som kunnat orsaka minnesförlusten.

Det närmaste forskare kommer att förklara sjukdomen är att den inte börjar i hjärnan utan i nacken skriver Livescience. En undersökning från 2010 på 142 personer som upplevt transitorisk global amnesi visade att 80 procent hade ventiler i halspulsådern som fungerade otillräckligt. Det gjorde att blod som skulle transporteras från hjärnan istället stannade kvar.

Men än så länge finns det inget svar.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset