Du och jag behöver inte carpe diem
Du och jag behöver inte carpe diem

Det är nya tider nu. Fast inte för dig och mig, förstås. Om tid är pengar så har ju du och jag helt ärligt en provocerande låg respekt för det monetära systemet. Sluta se ut så där. Du vet exakt vad jag menar. Du är försenad överallt, alltid. Du är förmodligen försenad till någonting just nu. Och det värsta är inte ens att du är sen och tar upp folks tid. Det värsta är att när du väl kommer dit så kommer du börja förklara v-a-r-f-ö-r du är sen. Och ta upp ä-n-n-u mer av deras tid! Varför håller vi på så? Det är en bit av deras liv som de aldrig får tillbaka som vi tar där, du och jag. De hade kunnat tillbringa den tiden med sina barn. Gå en salsakurs. De hade kunnat fucking skratta och älska, fattar du? 

Du skickade säkert ett mess på vägen också. ”Blir två minuter sen”. Varför gör vi så? När har vi någonsin varit två minuter försenade till någonting? Vem skickar ett mess om de vet att de blir två minuter sena? INGEN! Vi blir en kvart sena. Du vet det. Jag vet det. Och säger du ”äääh, akademisk kvart, höhöh…” nu så kommer vi få sitta ner och prata om hur det hänger ihop med akademisk arbetslöshet.

Ta dig samman nu. Det finns inga filosofiska anledningar till att vi är sena. ”Jomenja tänker liksom today is the first day of the rest of yo…”, men håll käft. Du och jag behöver inte carpe diem. Vi behöver carpa en jävla klocka. Vi multitaskar inte, vi är inte såna som ”önskar att dygnet hade 48 timmar”, vi hade lagt de extra timmarna på att spela Xbox, käka ost och skriva mer skit om att dygnet borde ha 96 timmar på vår Twitter-bio. När du kommer fram till vad det nu är du är sen till så borde du bara säga som det är: Jag är sen för jag skiter i dig. Jag tar en bit av ditt liv och dödar den av ingen annan anledning än att jag inte pallade gå upp ur sängen. Jag valde mellan att döda en bit av ditt liv och ta ett parti Rumble till och tja, jag tror att vi båda finner det uppenbart hur jag prioriterade.

”Men jag brukar faktiskt vara otroligt punktl…”, lägg av! Folk som säger det är samma människor som säger ”jag är en sån man antingen älskar eller hatar”. Du har hälften rätt, jag ger dig det. Men ge mig inget SJ-snack om att ”98,4 procent avgår i tid”. I vilken tidszon då? It’s the 7.20 for Norrköping o’clock somewhere? Säg som det är. ”Vi skiter i dig! Vad ska du göra? Skriva en debattartikel? Bitch, please. Vi kommer dit när vi känner för att komma dit, det är när fan vi kommer dit.”

Och ja. Jag vet vad du tänker nu. ”Herregud vilken skitkrönika. Jag vill ha mina två och en halv minuter tillbaka!”. Men det kan du glömma. Och du får ingen annan krönika som kompensation heller för jag har redan dragit över min deadline med en timme.

Det var löv på tangentbordet.

+ Tid är pengar. Men nej. Det är det inte. Både ni och jag vet att det där uttrycket bara hittades på av någon som inte kunde skilja på orden ”tillbringa” och ”spendera”. 

Tidsbesparande åtgärder. ”Inget morgonmöte ska ta mer än 10 minuter!”. Okej. Jag är jätteglad att du har lyssnat ut den där ledarskapsboken nu. Men vet du vad som tar ännu mindre än 10 minuter? Ett mejl. Ett jävla mejl.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset