Susanna Kallur får jobba hårt i Tammerfors.
Susanna Kallur får jobba hårt i Tammerfors.

Dubbeljobbande stjärnor ska ge Sverige en dubbelseger i Finnkampen i helgen. Susanna Kallur, Khaddi Sagnia, Michel Tornéus och Daniel Ståhl finns bland dem som ska dubblera i Tammerfors.

"Det är roligt att kunna ta ut en så här stark trupp nära inpå OS och SM med många som dubblerar", säger förbundskapten Karin Torneklint i ett pressmeddelande.

Av Sveriges 15 OS-deltagare saknas tre: Erika Kinsey, höjd, Sarah Lahti, 10 000 meter, och Melker Svärd Jacobsson, stav.

Flera av de största stjärnorna kommer att dubblera i Finnkampen.

– Det är lite roligt med några som testar andra grenar när säsongen börjar närma sig sitt slut. Khaddi och Sanna på 100, Michel Tornéus i tresteg. Det är roligt att de får chansen att göra lite mer.

– Det kan verkligen stärka vårt lag. Det är ändå så att friidrott är väldigt mycket fysik. Är man en av världens bästa i nån gren så är man oftast väldigt bra i några fler grenar, men man har inte tid att tävla i dem under säsongen. Det kan absolut stärka ett Finnkampslag, säger Torneklint till TT.

Målsättningen är seger både på dam- och herrsidan.

– Det är mitt jobb att tro att vi ska ta en dubbel. Allt annat är feltänk. Vi ska verkligen dit och kriga. Sedan tror jag att det kommer att bli tuffa matcher. På förhand ser damsidan ut att bli jämnast, säger Torneklint.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset