I våras tog Alexander Jeremejeff hem cupguldet med Häcken. Nu är anfallaren på god väg att vinna SM-guld, men med Malmö FF. Arkivbild.
I våras tog Alexander Jeremejeff hem cupguldet med Häcken. Nu är anfallaren på god väg att vinna SM-guld, men med Malmö FF. Arkivbild.

I våras skrev han historia med Häcken i Svenska cupen-finalen – mot Malmö FF.Nu vill Alexander Jeremejeff även ta ett SM-guld – med Malmö FF.– Målet just nu är att ta en dubbel, säger den 23-årige anfallaren.

I juli skrev Alexander Jeremejeff, 23, på för Malmö FF. Efter två och ett halvt år i allsvenskan med Häcken sökte anfallaren en ny utmaning i Skåne.

– Det finns många duktiga fotbollsspelare i Häcken också, men i ett lag som i Malmö är det kvalité på varje position och det är högt tempo på träningarna. Så man utvecklas, säger 23-åringen.

"Stort för mig"

I flyttlasset hade Jeremejeff med sig ett Svenska cupen-guld med Häcken.

– Det är klart att det var stort för mig och för Häcken. Deras första titel någonsin. Vi skrev lite historia där, säger Jeremejeff.

Det var mot just MFF som titeln bärgades i våras via seger i straffläggningen på Swedbank Stadion i Malmö. Det där är dock inget som Jeremejeff tar upp med sina nuvarande himmelsblå lagkamrater.

– Nä, det som har hänt går inte att påverka. Så det finns ingen anledning att hetsa om det, säger han med ett leende.

För anfallaren personligen betyder det att han kan ta både SM-guld och cupguld på en och samma säsong – fast med två olika klubbar.

– Målet just nu är att ta en dubbel, så klart. Jag hoppas för staden och fansens skull att vi löser det, säger han.

När Jeremejeff anslöt till Malmö i juli fick han nöja sig med att hoppa in i de fem första omgångarna (gjorde ett mål). Men sedan klubben sålde skyttekungen Vidar Örn Kjartansson (14 mål) i slutet av augusti har 23-åringen startat de sex senaste allsvenska matcherna. Facit är tre mål och två framspelningar.

– Jag trivs fantastiskt bra. Vi kör med två anfallare, så det är lite annorlunda spelsystem. Men jag trivs och har blivit omhändertagen på ett fantastiskt sätt.

"Guldet är ett mål"

Med fyra omgångar kvar att spela leder MFF allsvenskan med sju poäng. Det stora guldrycket kom när det regerande mästarlaget IFK Norrköping bortabesegrades med 2–1 i söndags. Jeremejeff stod för segermålet när han fick bollen på sig sedan han kommit i vägen för Yoshimar Yotúns nick.

– Vi har en bra känsla och vi har en bra form. Vi ser fram emot matchen på lördag och ska försöka ta tre poäng, säger Jeremejeff.

Seger mot Östersund hemma på lördag och vägen mot guldet ligger definitivt vidöppen för MFF. Då kan det säkras av egen kraft borta mot jumbon Falkenberg på onsdag.

– Det är klart att guldet är ett mål vi har. Och vinna matcher är det enda sättet att ta det.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset