Elias Ymer. Arkivbild.
Elias Ymer. Arkivbild.

Dubbelsuccén i Stockholm blev ett lyft för Elias Ymer.Nu ska det ge resultat i ödeskvalet i Davis Cup-tennisen borta mot Israel.– Segern betydde väldigt mycket och kom i ett perfekt läge, säger Sverigeettan som får koncentrera sig på singelspel i helgen.

Elias Ymer gjorde stor succé tillsammans med brorsan Mikael och vann dubbeltiteln i Stockholm Open i söndags. Nu kommer han full av självförtroende till måstematchen borta mot Israel i Ramat HaSharon.

Den 20-årige Ymer fick dock resa ner till Israel utan sin två år yngre bror som missar matchen med en höftskada.

– Det är tråkigt, synd för laget, men han hade ont inför dubbeln så jag hade det på känn, säger Elias Ymer.

Siktar på revansch

Den 158-rankade Sverigeettan inleder mot israeliske tvåan Amir Weintraub (rankad 222), på fredagen och möter ettan Dudi Sela (71), i den första singeln på söndag.

Han har mött vardera spelare en gång tidigare och förlorat.

– Jag försöker vara i nuet, det är vad som händer på banan som gäller. Det vore kul om vi kunde stanna i division 1, speciellt som Sverige aldrig har varit nere i division 2, säger han.

"Tar mycket kraft"

Trots dubbelsegern i söndags funderade aldrig DC-kaptenen Fredrik "Fidde" Rosengren på att plocka ut Ymer även i dubbeln.

– Nej, det är fullt fokus på två singelmatcher för honom, det är fem set här nere i värmen och vi har ett dubbelpar som vi litar på. Det tar så mycket kraft att spela singel, säger Rosengren.

Sverigetvåan Markus Eriksson tar hand om andrasingeln medan Johan Brunström och Isak Arvidsson spelar dubbel. I dubbeln var också Robert Lindstedt aktuell, men eftersom han avancerade till kvartsfinal i ATP-turneringen i Basel försvann den öppningen.

För Rosengren är det sista helgen med gänget då han slutar som DC-kapten efter säsongen.

– Det är inget jag funderat över, allt fokus ligger på helgen. Jag njuter av att vara här och solen går upp på måndag också. Vi har respekt för Israel och vet att det blir en tuff match, men vi går in med en positiv inställning att vi ska klara ut det här.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset