Epilson vann guld på Nordiska Mästerskapet på Dreamhack.
Epilson vann guld på Nordiska Mästerskapet på Dreamhack.

Inför den nordiska finalen i Counter-Strike: Global Offensive var den svenske finalisten Fredrik “REZ” Sternersjälvsäker. Men när startskottet väl hade avfyrats var det en hård fajt som väntade.

Bara minuter efter att Peter “DeathBoose” Laihinen hade kammat hem svenskt guld i Hearthstone blev det dags för REZ och hans lagkamrater i Epsilon att kliva upp på scen. Det svenska CS:GO-gänget, som imponerat såväl fans som experter världen över, skulle nu slåss för den sista trofén på Dreamhacks Nordic Championship.

– Efter att de tappade ”juhob” och ”xarte” så känns det som om det bara gått nedåt för dem. Jag har bara positiva tankar kring den matchen, sa REZ till Metro inför mästerskapet.

LÄS MER: "Potti": Vill tvätta bort stämpeln om att datorspel inte är något nyttigt 

Men svenska truppen åkte direkt på en mina.

Det finska laget ENCE gjorde tvärtemot vad som först hade förväntats, och säkrade den första poängen. För de svenska fansen såg det fortsatt dystert ut i seriens andra match, men med nöd och näppe trillade runda efter runda ner i de blå/gula fickorna och till slut låste svenskarna ner matchen med 2-1 i resultat.

– Det känns väldigt bra. Vi spelade inte särskilt bra, men jag är glad att vi ändå vann till slut, sa Epsilon-spelaren André “BARBARR” Möller inför jublande åskådare.

En skara fans som hade hejat på bra under hela matchen.

– Vi hörde publiken lite grann och det var härligt. Vi spelade tidigare i Frankrike och vann finalen mot ett franskt lag inför 5000 fransmän, så det är skönt att ha en publik här som faktiskt tycker om en. Det är helt perfekt, fantastiska människor, fortsatte Möller.

LÄS MER: HeatoN: Counter-strike-scenen har aldrig varit så oförutsägbar 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset