Regeringen väntas lägga fram ett förslag nu i november om höjd pensionsålder. Är detta rätt väg att gå? Marie Söderqvist och Göran Greider duellerar!

Veckans fråga: Är det rätt att höja pensionsålden?

Regeringen väntas lägga fram ett förslag nu i november om att höja åldern då vi tidigast kan gå i pension, från dagens 61 år till 63 år. Dessutom ska alla ha rätt att behålla sitt jobb till 69 års ålder. I dag gäller lagen om anställningsskydd ­bara tills du har fyllt 67 år.

Göran Greider: Fruktar att regeringen gör bort sig fullständigt

Jag fick faktiskt en chock när jag hörde om den rödgröna regeringens pensionsförslag: Vill Socialdemokraterna bli av med sina sista utslitna arbetarväljare för gott? Att höja tidigaste pensionsåldern från 61 till 63 är ett slag i ansiktet på massor av människor vars kroppar är märkta av ett hårt arbetsliv. Vårdpersonal, byggjobbare, kökspersonal, busschaufförer – många måste ta en värktablett när de kommer hem efter jobbet. Jag tror att denna fråga under valrörelsen kan bli den som får många att överge den före detta svetsaren (Löfven) som borde veta bättre.

Det retar ihjäl mig att normen för pensionsdebatten i så oerhört hög grad är en högre tjänsteman. Han eller (mindre ofta) hon har ett friare jobb, bättre betalt, utan några större skador på kroppen såsom värk i lederna och har därför lättare att jobba vidare upp genom åren. Det är också exakt denna högre tjänstemannaklass – politiker och experter – som just nu sitter och filar fram nya pensionsregler – och förmodligen sitter de bekvämt framför en spegel och gör det. Man kan bli populist för mindre när man tänker på det.

Men för den som haft ett hårt jobb är de där återstående pensionsåren en sista möjlighet att få ett antal fria år. En högre tjänsteman lever idag i genomsnitt cirka fem år längre än en arbetare.

Visst, det är sant att människor kommer att leva längre och att vi i långa loppet därför måste arbeta längre. Men då får man först se till att de som har de tunga jobben får sådana villkor att de ens orkar fram till den nuvarande pensionsgränsen. Det blir dessutom allt vanligare med mycket otrygga och lågbetalda jobb som kraftigt ökar risken för sämre hälsa. Och får borgerligheten igenom en massa nya lågbetalda ”enkla” jobb blir det än värre.

Pensionsfrågan kan bli en jättefråga i valrörelsen, också på grund av alla fattigpensionärer. Jag fruktar att regeringen Löfven gör bort sig ordentligt i denna fråga.

Göran Greider

Ålder: 57 år.

Bor: Årsta och Dala-Floda.

Gör: Skribent, chefredaktör på Dala­-Demokraten.

Har gjort: Medgrundare till tidskriften TLM, skrivit flera böcker.

Politisk hållning: Socialdemokrat.

 

Marie Söderqvist: Klokt att förmå fler att stanna längre på arbetsmarknaden

När Fredrik Reinfeld för några år sedan i ett uppmärksammat tal sade att vi alla borde fortsätta arbeta tills vi blir 75 år gamla blev många upprörda. Inte minst socialdemokratiska politiker. Nu när vi har en socialdemokratisk statsminister låter det lite annorlunda. Pensionsåldern föreslås höjas till 69 år, vilket i ett socialdemokratiskt perspektiv framförallt innebär en rättighet att arbeta kvar till 69 år. Ett inte så litet åtagande för arbetsgivare. Den genomsnittliga pensionsåldern i Sverige idag är, lite beroende på hur man räknar, omkring 63 år. Och den genomsnittliga livslängden är numer drygt 80 år för män och 84 år för kvinnor. Man behöver inte vara matematiker för att inse att det handlar om 20 år i slutet av livet då man ska bli försörjd utan att arbeta. Och att det handlar om stora summor.

Antingen måste vi som är mellan 25 år och 63 år jobba ännu mer för att försörja dem som slutar jobba eller så måste vi se till att fler blir kvar i arbete även när de passerat 60 år. Men det betyder inte att yrkeslivet måste se likadant ut för en 69-åring som för en 59-åring. Man kan jobba med andra saker, på andra sätt. Man kan jobba mindre. Man kan jobba hemifrån. Man kan byta bransch.

De SVT-profiler som varit upprörda över att de blivit av med sina fasta jobba vid 67 år, Claes Elfsberg och Marianne Rundström, är inte exempel på att ingen vill ha 67-åringar. De är exempel på att arbetsgivare vill kunna använda anställda på ett mer flexibelt sätt. Båda tv-profilerna jobbar vidare men på nya sätt.
Det är klokt att försöka förmå fler att stanna längre på arbetsmarknaden.
Men istället för tvinga arbetsgivare att behålla äldre arbetskraft kan man göra det mer förmånligt att anställa personer över 60 år. Om vi ska jobba mer och längre måste traditionella föreställningar om hur arbetslivet ska se ut förändras.

Marie Söderqvist

• Ålder: 49 år.

• Bor: Enebyberg.

• Gör: Skribent, konsult.

• Har gjort: Förbundsdirektör på Livsmedels­företagen, vd på United Minds, krönikör Expressen, ledarskribent Svenska Dagbladet.

• Politisk hållning: Borgerlig

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset