Ebba Hultkvist Stragne och Samuel Fröler medverkar i frågesporten.
Ebba Hultkvist Stragne och Samuel Fröler medverkar i frågesporten.

Nu står det klart vilka som deltar i den första gruppen av årets "På spåret". Det mest överraskande var att duon Ebba Hultkvist Stragne och Samuel Fröler, kända från ”Skärgårdsdoktorn”, återförenas i rutan.

Ebba Hultkvist Stragne och Samuel Fröler kommer att medverka i årets säsong av ”På spåret”, avslöjade SVT under måndagen.

– Jag tror att vi kompletterar varandra. Till exempel du (Fröler reds anm.) kan mycket om sport. Det kanske man inte får säga, men det fattar man att du kan, säger Ebba Hultkvist Stragne i SVT:s ”På Spåret: Tävlingsextra”.

Första gången de medverkar

Detta blir första gången som duon deltar i det populära frågesportprogrammet. Men trots det visar de inga premiärnerver.

– Ordvitsarna är ju så vitsiga och ordiga att man lätt tappar bort sig på vägen. Jag gillar frågorna mer, säger Samuel Fröler om sin medverkan och fortsätter:

LÄS MER: På spåret-quiz – Vart är vi på väg?

– Framställs man som korkad, fine. Jag vet att jag inte är det, så det är omständigheterna. Om jag plötsligt inte vet var Nybro ligger så är det så.

”Skärgårdsdoktorn” sändes i SVT mellan 1997 och 2000. I serien spelade Fröler läkaren Johan och Ebba Hultkvist Stragne hans dotter.

Duon ställs i sin grupp mot Bea Uusma och Kristoffer Appelquist samt Erik Ericson och Kjell Wilhelmsen. Alla fyra har medverkat i programmet tidigare.

”På spåret har premiär den 30 november i SVT.

De tävlar i första gruppen

Ebba Hultkvist Stragne, 34, och Samuel Fröler, 61

Bea Uusma, 52, och Kristoffer Appelquist, 43

Erik Ericson, 43, och Kjell Wilhelmsen, 51

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om tv SVT På spåret