Kevin Durant i sitt nya matchställ. Arkivbild.
Kevin Durant i sitt nya matchställ. Arkivbild.

Cleveland och Golden State har mötts i de två senaste NBA-finalerna. Och är storfavoriter till tredje raka finalmötet i vår.Golden State har värvat storstjärnan Kevin Durant.

Golden State vann 2015 och Cleveland vann årets basketfinal i USA efter att ha vänt ett 1–3-underläge i matcher, som första NBA-finallag genom tiderna.

Storstjärnan LeBron James, som återvänt till Cleveland, var den störst bidragande orsaken till titeln. Han snittade bland annat mest poäng, returer och assist i finalserien.

– Men vi är inte nöjda med att ta titeln. Vi är inte nöjda med att vara framgångsrika. Vi vill fortsätta att bli bättre, säger James inför ligastarten.

– Det kommer inte att bli lätt, det ska inte vara lätt. Ingenting har varit lätt i min 13-åriga karriär. Så jag ser fram emot resan och arbetet som ligger framför oss.

Golden State startar den nya säsongen med en ny stjärna i truppen. Det är Kevin Durant, som vunnit skytteligan i NBA fyra gånger och valdes till den mest värdefulle spelaren i ligan 2014, men som aldrig tagit en NBA-titel. Han lämnade Oklahoma efter nio säsonger.

– Det är nytt och fräscht, jag ser fram emot det. Jag är superexalterad, säger Durant.

Golden State var överlägset i grundserien den senaste säsongen och vann rekordmånga, 73, matcher.

Både Cleveland och Golden State spelar premiärmatcherna natten mot onsdag svensk tid, Cleveland mot New York och Golden State mot San Antonio.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset