Scen ur HBO-producerade tv-serien "Luck".
Scen ur HBO-producerade tv-serien "Luck".

Den kritikerhyllade amerikanska tv-serien "Luck", med Dustin Hoffman i huvudrollen, läggs ner med omedelbar verkan. Det skriver produktionsbolaget HBO i ett pressmeddelande.

– Det är med stor sorg producenterna David Milch och Michael Mann tillsammans med HBO har beslutat att stoppa all framtida produktion av serien "Luck", står det i pressmeddelandet. 

Bakgrunden är att tre hästar förolyckats under inspelningen av serien. De två första kollapsade på racingbanan när kamerorna rullade och avlivades på plats. Den tredje hästen slet sig bakåt när skötaren ledde den till stallet. Hästen hade just klarat en besiktning inför inspelningarna, men skadades så svårt att den avlivades. 

Två säsonger har redan spelats in av serien, som har stjärnor som Dustin Hoffman och Nic Nolte på rollistan. Producent är  David Milch, som känns igen från tv-serien Deadwood. 

Amerikanska djurskyddsorganisationen American Humane Association, vars uppgift är att skydda djur som som deltar i film och tv-inspelningar, ville utreda händelsen. De krävde därför att alla inspelningar skulle stoppas under tiden. Efter ett dygns överläggningar tar tv-bolaget i stället beslutet att stoppa inspelningarna för all framtid.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset