På väg ut ur grottan tog mannens syre slut.
På väg ut ur grottan tog mannens syre slut.

En före detta elitsoldat har drunknat under en räddningsaktion i den thailändska grottan. Mannens syretank tog slut på väg ut ur grottan, där tolv pojkar och deras tränare är instängda.

Mannens uppgift var att leverera syre i grottan. Men när han var på väg ut ur grottan räckte hans eget syre inte till. Den före detta elitsoldaten förlorade medvetandet och hjälptes ut av en annan dykare, rapporterar Ekot.

Mannen avled klockan två på morgonen, lokal tid.

LÄS MER: Kan ta månader att få ut pojkarna ur grottan

– Han var på väg ut från platsen där pojkarna befinner sig när hans egen syretank slutade fungera. Han ska föras till marinbasen här där det ska hållas en kunglig ceremoni för honom idag. Han kommer få en kunglig begravning, säger Ekots reporter på plats.

Vattennivåerna har sjunkit, men är fortfarande höga i de mest riskfyllda passagerna. Samtidigt sjunker syrenivån i grottan, där fotbollslaget och deras tränare suttit instängda sedan den 23 juni.

LÄS MER: Film: Se pojkarnas hälsningar inifrån grottan

Nu varnas det också för mer regn på platsen. Om vattennivåerna höjs, kan det skapa stora konsekvenser för de tretton instängda och för de runt 1 000 personer som deltar i räddningsarbetet.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset