Flammorna från e-cigaretten hade gett honom första gradens brännskador i ansikte och bröst samt en fraktur i fingret och nacken.
Flammorna från e-cigaretten hade gett honom första gradens brännskador i ansikte och bröst samt en fraktur i fingret och nacken.

James rökpaus slutade i första gradens brännskador. – Jag är glad över att jag lever, säger James.

Det var den 29 juli som 23-årige James från Georgia, USA, gick ut för att ta en snabb rökpaus på jobbet, rapporterar Fox 5 Atlanta.

– Det hade lugnat ner sig så jag gick ut en stund som jag brukar. I nästa ögonblick exploderade cigaretten och jag fick åka i ambulans till sjukhuset, det är det sista jag minns, säger han till Fox 5 Atlanta.

James skador var så pass allvarliga att han fick flygas i helikopter till brännskadeavdelningen på Alabama University. Flammorna från e-cigaretten hade gett honom första gradens brännskador i ansikte och bröst samt en fraktur i fingret och nacken.

– Hans framtand trycktes upp i tandköttet och skadade undertänderna rejält, säger han mamma Beth.

Hon är chockad över att en e-cigarett kunnat orsaka så allvarliga skador.

– Att se honom gå igenom detta var otroligt tufft, säger Beth. Sex veckor efter olyckan kan James fortfarande inte äta fast föda utan lever på en vätskediet.

►LÄS MER: Chris, 18, rökte vattenpipa – var nära att dö av förgiftning

Enligt läkarna kommer det att dröja innan han återhämtar sig från olyckan.

– Jag är glad över att jag lever, säger James.

Läkemedelsverket och Giftinformationscentralen har inte fått in några inrapporterade fall i Sverige där e-cigaretter gått sönder eller exploderat.

– Däremot har vi fall av förgiftningar där brukare fått i sig för mycket nikotin genom överanvändning av e-cigaretten. Men även incidenter med barn som lyckats få i sig nikotinvätskan som är avsedd för påfyllning av e-cigaretten , säger apotekaren Mikael Julin på Giftinformationscentralen.

I lindriga fall av nikotinförgiftningar kan man bland annat drabbas av yrsel, kräkningar, svettningar och hjärtklappningar. Allvarligare symptom kan leda till förvirring, svaghet, blodtrycksfall, kramper och andningsdepression.

LÄS MER: Lauren, 27, förgiftades av tampong – tvingades amputera benet 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Hälsa E-cigg