Ty Greer, 16, skadades svårt när e-ciggen exploderade i ansiktet på honom, enligt pappan.
Ty Greer, 16, skadades svårt när e-ciggen exploderade i ansiktet på honom, enligt pappan.

16-åriga Ty Greer från Kanada rökte en e-cigarett – när den ska ha exploderat i munnen på honom. ”Det var fruktansvärt. Ingen pappa ska behöva bevittna det”, säger 16-åringens pappa Perry Greer till Global News.

Tonåringen från Alberta i Kanada vårdas sedan förra veckan med brännskador, trasiga tänder och andra ansiktsskador, enligt Global News. 

Ty Greer har berättat att han rökte en e-cigarett tillsammans med en kompis – när den plötsligt exploderade i munnen på honom. 16-åringen fördes omedelbart till sjukhus.

– Han ville dö. Så mycket smärta var han i, säger pappan Perry Greer till The Canadian Press.

►LÄS MER: Chris, 18, rökte vattenpipa – var nära att dö av förgiftning

E-cigaretten inhandlades i en butik i staden Lethbridge. Det är oklart varför den ska ha exploderat, enligt pappan. Tillverkaren och den kanadensiska distributören har inte gått att nå för en kommentar, enligt The Canadian Press.

För 16-åriga Ty väntar nu en lång rehabiliteringsperiod. Perry Greer tycker inte att det ska vara tillåtet att sälja sådana produkter till minderåriga. 

– Det är hemskt att se sitt barn med brännskador i ansiktet, säger pappan.

Sarah Hoffman, hälsominister i Alberta, har uttalat sig om händelsen.

– Detta har resulterat i lidande för den här unga mannen och hans familj och är en påminnelse om att Kanada måste se över bristen på forskning och regleringar av e-cigaretter, säger hon enligt The Canadian Press.

LÄS MER: Lauren, 27, förgiftades av tampong – tvingades amputera benet

Metro har tidigare varit i kontakt med Giftinformationscentralen angående e-cigaretter. De hade inte kännedom om några svenska fall där e-cigaretter har gått sönder eller exploderat.

– Däremot har vi fall av förgiftningar där brukare fått i sig för mycket nikotin genom överanvändning av e-cigaretten. Men även incidenter med barn som lyckats få i sig nikotinvätskan som är avsedd för påfyllning av e-cigaretten, sa apotekaren Mikael Julin på Giftinformationscentralen.

Varning för starka bilder i klippet nedan!

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om E-cigg