Simon “Handsken” Haag.
Simon “Handsken” Haag.

Hans lag floppade i världens största Dota2-turnering men snart kom ett erbjudande som inte gick att motstå. Nu spelar Simon “Handsken” Haag om miljonerna på Dreamhack Winter med sitt nya lag Alliance. “Det känns bra, men har varit lite knackigt i början”, säger Handsken till Metro.

Det är just efter en inledande vinst på Dreamhack Winter i Jönköping som Metro får tag på Handsken. Han har precis besegrat europeiska Escape Gaming och behöver bara en ytterligare seger för att nå finalen.

Men hela året inte varit frid och fröjd. 2016 började för Handsken med en ny lagsatsning under klubben Complexitys fana, ett initiativ som senare under sommaren kraschade.

– Det var lyckat till en start, men sedan gick det lite snett.

– Vi hade olika idéer och kom inte så bra överens - och det skadade mycket att vi gjorde dåligt ifrån oss på The International.


LÄS MER: Svenska toppspelaren på dreamhack: Det blir definitivt tufft

Complexity floppade på The International och därefter hände en hel del i svenska scenen. Stjärnlaget Alliance splittrades upp, vilket öppnade nya möjligheter för Handsken och två andra svenska spelare.

– Det var inget svårt val att gå med i Alliance. Jag hade några andra idéer som hängde i luften, men Alliance var det självklara valet.

– Det känns bra, men det har varit lite knackig början. Vi har olika bakgrunder, EGM och Loda är old school Dota-spelare medan vi andra kommer från Heroes of Newerth. Vi har haft lite problem att få ihop våra spelstilar, men nu börjar vi få mer förståelse för varandra och jag hoppas det kommer gå bättre i framtiden.

LÄS MER: Amerikanska kommentarorn: Finns väldigt många talanger i Sverige 

Och just nu tävlar alltså Alliance, det stora hoppet för svensk Dota2, på Dreamhack Winter i Jönköping.

– Sist jag var här på Dreamhack representerade jag Ninjas in Pyjamas, och den här gången Alliance. Det känns alltid bra att vara på hemmaplan och spela för de stora svenska namnen.

Hittills har den blå/gula truppen säkrat sin första vinst och närmar sig en plats till finalen.
Totalt står 1,7 miljoner kronor på spel, men det finns ett lag som kan visa sig vara en rejäl mina.

–Historiskt sett har vi alltid haft problem mot Team Liquid, så jag tror de är våra tyngsta motståndare. De kanske inte är bäst i hela tävlingen, men nog svårast för oss. Så vi vill möta de andra lagen så mycket som möjligt.
 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset