Fler och fler röster höjs för att e-sport – att tävla i datorspel – ska få vara med i Riksidrottsförbundet (RF).
Fler och fler röster höjs för att e-sport – att tävla i datorspel – ska få vara med i Riksidrottsförbundet (RF).

Fler och fler röster höjs för att e-sport – att tävla i datorspel – ska få vara med i Riksidrottsförbundet (RF). Nu ger sig e-sportprofilen Emil Christensen in i debatten.

Spelhobbyförbundet Sverok tycker att e-sport är idrott och bör välkomnas som ett eget förbund i RF, något som TT tidigare berättat. Samma sak tycker Emil "HeatoN" Christensen som är åttafaldig världsmästare i datorspelet Counter-Strike.

"E-sporten har mycket gemensamt med övriga sporter i Sverige. Det är dags att e-sporten får ett erkännande av Riksidrottsförbundet på samma sätt som övriga sporter", skriver Christensen i en debattartikel i Metro.

Som exempel på gemensamma drag nämner han hur hjärnan stimuleras under utövandet, hur det innehåller planering och strategier och bygger en lagsammanhållning samt att det finns karriärmöjligheter för dem som är extra duktiga.

Christensen skriver att han och bolaget Area Academy – där han arbetar – skickar in en ansökan om att e-sport ska erkännas av RF.

När TT tidigare pratade med RF:s ordförande Björn Eriksson var har inte särskilt hoppfull om att e-sport skulle släppas in eftersom det saknar det fysiska inslaget som krävs för att kunna kvalificera som idrott. Men samtidigt sade han att RF håller på att se över sitt regelsystem.

– Därför är frågan extra intressant just nu, sade Eriksson.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset