Under lördagen agerade KD:s partiledare Ebba Busch Thor vigselförrättare när influencern Margaux Dietz gifte sig.
Under lördagen agerade KD:s partiledare Ebba Busch Thor vigselförrättare när influencern Margaux Dietz gifte sig.

Till vardags är det nationell politik som står på schemat. Men under lördagen hade Ebba Busch Thor (KD) en annan roll. Då agerade hon nämligen vigselförrättare när väninnan, tillika influencern, Margaux Dietz gifte sig.

Ebba Busch Thor har under de senaste månaderna kunnat njuta av rekordsiffror i opinionsmätningarna när partiet gått från att dansa runt riksdagsspärren till att hota Moderaterna som det största borgerliga partiet.

Men under lördagen var det annat än politik som stod på agendan.

LÄS MER: Förtroendet för Ebba Busch Thor rekordhögt

När influencern Margaux Dietz skulle gifta sig var KD:s partiledare inbjuden – inte bara som gäst utan även som vigselförrättare, något som Expressen var först med att berätta.

– Det här är bland det läskigaste jag har gjort, säger hon i en Youtube-video.

Margaux Dietz/Youtube

”Kan komma att bli den sista”

Ebba Busch Thor och Margaux Dietz träffades i samband med att den senare publicerade serien ”Partitempen” på sin Youtube-kanal för ett år sedan. Hon intervjuade då samtliga partiledare, men klickade extra bra med Busch Thor, och efter serien fortsatte de att hålla kontakten.

– Vi har snackat ganska mycket sedan dess, så det kändes helt rätt, säger Margaux Dietz i videon.

LÄS MER: Ebba Busch Thor öppnar upp för samarbete med Sverigedemokraterna

Men att hålla politiska anföranden är inte alls samma sak som att viga ett brudpar, om man får tro Ebba Busch Thor. I videon får hon frågan av Margaux Dietz om det är första gången hon viger ett par.

– Ja. Det kan också komma att bli den absolut sista, beroende på hur det här går. Det är en jätteära, verkligen, säger Ebba Busch Thor och skrattar.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset