När Ebbe Ryberg ville att statsministern skulle komma på hans 7-årskalas bestämde han sig för att helt enkelt bjuda in honom. Men Stefan Löfven kom aldrig på kalaset. I stället fick Ebbe ett personligt brev av statsministern.

Privat/Montage Metro

Ebbe Ryberg bjöd in Stefan Löfven till sitt 7-årskalas. 

På sin 7-årsdag i början av maj bestämde sig Ebbe Ryberg i Hägersten i Stockholm för att bjuda in statsministern till sitt kalas några dagar senare. Så han satte sig ner och skrev en inbjudan som han sedan skickade till Stefan Löfven.  

► LÄS MER: Wilmas brev till statsministern: Gör Avicii till kung

– Vi hade pratat om politik och vem som är statsminister i Sverige. Då sa Ebbe att det vore häftigt om han kom. Så jag hjälpte honom att mejla inbjudan, säger Ebbes mamma Johanna Bengtsson Ryberg till Metro. 

”Hej Stadsministern! Idag fyller jag 7 år och jag undrar om du vill komma på mitt barnkalas på söndag. Det vore häftigt om du kunde komma. Vi ska spela spel och äta glass” står det i inbjudan. 

Statsministern dök aldrig upp på kalaset. Men några dagar senare fick Ebbe ett personligt brev från Stefan Löfven. 

”Vad glad jag blev av din inbjudan till ditt födelsedagskalas. Jag hade gärna velat komma, men jag var tyvärr upptagen på annat håll. Så jag får framföra mitt grattis i efterskott. Jag skickar med ett litet grattiskort också” skrev Stefan Löfven bland annat i brevet. 

– Det var väldigt gulligt, man kunde se att Stefan Löfven hade lagt ner tid på det och själv hade skrivit grattis. Ebbe blev jätteglad och var jättenöjd, säger mamma Johanna.

LÄS MER: Hedvig ,5, till Löfven: ”Snälla kan du inte bestämma att alla får vara den man är”

Och trots att det inte blev något besök av statsministern, hade Ebbe och hans kompisar väldigt roligt på kalaset. 

– Han hade ett jättebra kalas med glass, kakor, spel och skattjakt, säger Johanna Bengtsson Ryberg. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset