Om det finns aliens, så är de för smarta för att vi ska hitta dem, menar Edward Snowden.
Om det finns aliens, så är de för smarta för att vi ska hitta dem, menar Edward Snowden.

Om det nu finns aliens där ute, varför är det så svårt att hitta dem? Spaningsexperten Edward Snowden förklarar på ett enkelt sätt hur det förmodligen ligger till.

Har du också undrat över intelligent liv utanför jorden? Om det finns, varför är det så svårt att plocka upp deras signaler?

Den tidigare underrättelsearbetaren Edward Snowden, som är känd för att ha läckt känslig information om den amerikanska underrättelsetjänstens hemliga arbete, förklarar på ett enkelt sätt varför det är så svårt att höra dem – om de nu finns.

– Om det finns en utomjordisk civilisation som försöker lyssna efter andra civilisationer, eller vår civilisation som försöker lyssna efter aliens, så finns endast en liten period under utvecklingen av deras samhälle då all deras kommunikation skulle ha skickats på ett primitivt och oskyddat sätt, förklarar han i en videointervju med astrofysikern Neil deGrasse.

LÄS MER: Denna sällsynta "alien från djupet" fångades nyligen av fiskare
 

Det enda rimliga är alltså att en intelligent civilisation skulle ha krypterat sina meddelanden på ett sådant sätt att vi inte kan uppfatta dem, även om vi faktiskt hör dem.

– Så det vi hör, som kanske är ett utomjordiskt tv-program, eller du vet, ett telefonsamtal… är för oss omöjligt att skilja åt från kosmisk bakgrundsstrålning (som lever kvar från Big bang).

LÄS MER: Edward Snowdens bästa tips för ett säkert lösenord

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset