Burt von Bolton och Magnus Nilsson anordnar klubben Sunkit.
Burt von Bolton och Magnus Nilsson anordnar klubben Sunkit.

De spelade dålig musik i 15 år. Nu lägger en av Stockholms äldsta klubbar ner. "Det känns som att tiden är mogen".

Sunkit har den första måndagen varje månad sedan 1996 (med några undantag) haft klubb på restaurang Bröderna Olssons i Stockholm. Men efter två avslutningskvällar, den 4 juli och den 1 augusti, kommer de lägga ner.
– Det känns som att tiden är mogen. 15 år är en ganska lång tid att ha en klubb. Vi har lärt känna många människor och det är en del av ens identitet, så det känns inte jätteroligt. Men vi kan det här formatet nu, säger Magnus Nilsson, en av de två grundarna.

Ur högtalarna har det strömmat låtar som "Kär i dig, banan" med Kerstin "Banana" Bylén och "Mamma, jag är färdig nu" med Katharina och Karin. Trots de obskyra musikvalen har klubben dragit besökare i 15 år, och Magnus Nilsson tror att framgångsreceptet är enkelt.
–Det finns inget annat liknande. Vi har inte kört enligt gängse spelregler för att ha en häftig klubb. På det sättet har det varit enklare, vi har varit ensamma med vår grej.

Vart ska publiken gå nu för att höra dålig musik?
– Det är inte mitt problem höll jag på att säga. Men det har dykt upp en klubb i Eskilstuna, och en i Malmö har precis startat som spelar den här typen av musik. Vi kommer säkert att göra något i framtiden, kanske en festival så småningom.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset