Mannen när beslutet tas.
Mannen när beslutet tas.

En man som suttit fängslat i sexton år misstänkt för 3 våldtäkter frias nu. DNA-bevisning visar att han hela tiden varit oskyldig.

Under måndagen beslutade högsta domstolen i Kalifornien att en 46-årig man som suttit fängslad i 16 år skulle släppas fri. 

Mannen dömdes 1999 till 55 år i fängelse för tre sexuella övergrepp. Men nya DNA-bevis visar nu att mannen inte är skyldig, någonting han hävdat sedan han först greps. 

► LÄS MER: Dömdes till livstid för marijuanabrott – nu frias han efter tjugo år

Våldtäkterna ska istället vara genomförda av den så kallade "teardrop"-mannen som är misstänkt för mer än 30 våldtäkter i Los Angeles-området från 1996 och framåt. Mannen är känd för en tatuering under ögat som föreställer en tår. Den 46-åriga mannen bodde i området och hade en liknande tatuering, vilket ska ha lett till att domstolen trott att han var våldtäktsmannen.

Mannens dotter, som var tio år när han arresterades, säger till AP att hon saknat honom vid sin sida vid examensfiranden och sitt barns födelse. Dottern är tekniskt sett gift, men har väntat på att ordna ett riktigt bröllop tills mannen frisläppts.

– Jag väntar på att han ska komma hem så att jag kan få ha mitt stora kyrkobröllop och ha honom gåendes vid min sida. Det är varje flickas dröm, säger hon.

► LÄS MER: Frias från misshandel av Hagamannen

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott