QP cheese ska bli färskare, enligt McDonalds.
QP cheese ska bli färskare, enligt McDonalds.

Den har smakat likadant sedan 1972, men nu ändrar McDonald's receptet på sin klassiska hamburgare. Quarter pounder, eller QP cheese som den heter i Sverige, ska börja tillagas med färska biffar i stället för frusna, meddelar hamburgerjätten.

De nya biffarna ska börja köras ut färska till restaurangerna i USA i maj och det betyder att många av kedjans otaliga franchisetagare måste köpa nya kylar för att hantera köttet, skriver The Wall Street Journal.

Draget är McDonald’s senaste försök att få fart på försäljningen efter att kedjan fått det allt tuffare på den amerikanska marknaden.

Enligt tidningen har de senaste årens ökade sug efter hamburgare av högre kvalitet gjort att konkurrenter som Wendy’s och nykomlingar som Smashburger kunnat plocka marknadsandelar.

De nya burgarna sägs vara en del av McDonald’s försök att återgå till sina rötter. Satsningen började förra året efter flera misslyckade försök av kedjan att få kunderna intresserade av wraps och sallader samt andra nymodigheter, enligt The Wall Street Journal.

LÄS MER: McDonalds serverade ny veganburgare – med animalisk ost

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset